Een aantal jaar geleden schreven we over Huize Rustoord op Landgoed de Utrecht, het grootste pand dat op Funda te koop werd aangeboden. Het betreft een woning, hotel en kunstgalerij in één. Ondanks dat we het hebben over een uniek, charmant en bovenal gigantische eigendom, wil het maar niet verkopen.

Huize Rustoord op een perceel van 5.768 m²

Huize Rustoord in het Noord-Brabantse Esbeek beslaat meer dan 2.766 vierkante meter aan leefoppervlak. Aanvankelijk werd het eigendom te koop aangeboden door de Hulstkamp groep. Zij schreven destijds in de advertentie: “Met een object als dit is het als met de beste wijnen. Zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in de kleinste details.”

Inderdaad, een prachtige manier om te duiden dat dit vertrek door de jaren heen veel charme heeft verworven. Het is dan ook geen toeval dat het in het oog springende pand de benaming ‘Rijksmonument’ draagt. De prachtige stenen open haard, de elegante houten balken, de klimop aan de gevel en het kleurrijke, omliggende natuurgebied dragen bij aan de rustieke sfeer van de woning.

Een buitengewoon fraai onderkomen met talrijke karakteristieke kenmerken die men elders zelden tegenkomt. De foto’s dat we me deze bewering niet overdrijven. Binnenin dit monumentale pand bevinden zich meerdere ruimtes, zoals een conferentiezaal, keuken, restaurant en bar.

Voorheen waren er 32 kamers, die zijn teruggebracht tot 9 XL-suites, ieder met een eigen luxueuze badkamer. Daarnaast is er nog een multifunctioneel koetshuis en een kokswoning aanwezig. De inrichting van het hoofdverblijf is excentriek. En dat is nog zacht uitgedrukt. Naast de blauwe lopers en kleurrijke vloerkleden, zijn er een ontelbaar aantal extravagante kunstwerken, opvallende naaktschilderijen en er staan zelfs olifanten in een van de woonkamers.

Huize Rustoord

Een aantal jaar gelden is het pand volledig gerestaureerd, waardoor Landgoed Utrecht in een uitmuntende staat verkeert. Uiteraard moet men wel van de stijl van het hotel houden, maar we kunnen niet ontkennen dat het pand bijzonder aantrekkelijk oogt. Bovendien zijn we nog geen vergelijkbaar onderkomen tegengekomen.

“Je komt ogen tekort voor de rijkdom en schoonheid van dit interieur met tal van authentieke elementen”, aldus de makelaar van dienst. “Hoogwaardige materialen zijn gebruikt bij de ingrijpende renovatie en is tot in de kleinste details uitgevoerd. Deze zeer stijlvolle, vrijstaande en karakteristiek gebouw is gelegen op één van de mooiste plekken op Landgoed de Utrecht.”

Het vergt een aanzienlijk bedrag van €3.950.000, maar daar krijgt men dan ook een onovertroffen pand voor terug. Deze vraagprijs is sinds 2019 ongewijzigd gebleven.