De voormalig zaalvoetballer en zanger John de Bever heeft zijn schaapjes op het droge. Als geliefde volkszanger hoeft de Nederlander niet op de kleintjes te letten en het gaat zelfs zo goed, dat de sympathieke 57-jarige aangeeft geen idee meer te hebben wat er op zijn rekening staat.

John de Bever: ‘Beste zaalvoetballer ter wereld’

John de Bever werd geboren op 7 april 1965 in Berlicum. In 1979, toen hij nog maar 14 jaar was, werd de Bever ontdekt als zanger door Pierre Kartner tijdens een optreden van de Nijmeegse Vierdaagse, terwijl hij in hetzelfde jaar werd verkozen tot de ‘Beste zaalvoetballer ter wereld’. Een man van van vele talenten zullen we maar zeggen.

Het nummer Als ik later eens trouw, dat Kartner voor hem schreef, bereikte in maart 1980 de tipparade. Na nog drie singles en een elpee gemaakt te hebben, pauzeerde De Bever zijn zangcarrière om te focussen op zaalvoetbal.

Echter pakte De Bever in 2006 de microfoon weer op, waarna hij wel 32 Single Top-100 hits scoorde. Ook heeft de beste man in verschillende tv-programma’s meegedaan, zoals Voetbal Inside vanaf 2013 en Expeditie Robinson in 2021. In 2009 trouwde hij met zijn toenmalige manager Kees Stevens.

“De mensen mogen best weten dat Kees mij groot heeft gemaakt”

De ex-profvoetballer heeft dus een grandiose carrière achter de rug en blijft nog altijd onverminderd doorgaan. Hoewel doorzettingsvermogen daar ongetwijfeld bij om de hoek komt kijken, geeft John de Bever aan dat veel van zijn successen dankzij zijn partner Kees zijn ontstaan. “De mensen mogen best weten dat Kees mij groot heeft gemaakt. In het begin van mijn carrière deed ik het aardig, maar had ik nooit een dubbeltje op zak”, vertelde hij ooit tegenover Privé. “Financieel maakte ik er een puinhoop van. Tot Kees 16 jaar geleden mijn manager en, niet veel later, mijn partner werd. Ineens ging alles beter lopen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John de Bever (@john_de_bever)

Gage van John de Bever

John de Bever is te boeken voor zangoptredens. Hij geeft hierbij aan dat hij het bedrag laag wil houden, zodat iedereen hem zou kunnen boeken als ze dat willen. “Niet alleen een kroegbaas moet mij gewoon kunnen boeken, maar ook iemand die thuis een gezellig feest wil geven”, zegt hij. Echter beginnen zijn prijzen voor een optreden van 30 minuten toch al bij de € 3.950.

Verder weten we dat hij zo’n vier optredens op een avond doet, wat hem dan rond de € 15.800 oplevert. Wat het exacte vermogen is van de Bever is verder niet duidelijk, maar het zal geen bescheiden hoeveelheid zijn gezien zijn inkomsten. Zoals men kan zien de het realityprogramma ‘De Bevers’ leeft Bever samen met zijn partner een zorgeloos bestaan en kan hij zeker genieten van zijn tripjes naar Spanje, zonder het zuinig aan te hoeven doen.

Andere succesvolle volkszangers

John de Bever is één van de diverse volkszangers in Nederland die het goed voor elkaar hebben. Zo hebben we het eerder al gehad over de welbekende Frans Bauer, hebben we besproken wat het kost om Wolter Kroes te laten optreden en ook de boekingsprijzen van Django Wagner heeft de revenu gepasseerd.