De reden dat het luchtje Dior Sauvage zo uitermate succesvol is, is te danken aan acteur en muzikant Johnny Depp. De veelbesproken Amerikaan is al sinds 2015 hét gezicht van Dior Sauvage en hielp de fragrance uit te laten groeien tot de beste verkochte parfum van 2022.

Dior Sauvage x Johnny Depp

Dior ziet in wat voor belangrijke rol Depp heeft gespeeld en bood hem daarom een nieuw 3-jarige contract aan. De Pirates of the Caribbean-acteur heeft ondertussen zijn krabbeltje gezet, waarmee hij niet alleen zijn lucratieve bijbaan behoudt, maar ook $ 20 miljoen, omgerekend € 18,4 miljoen, ontvangt in etappes. Ofwel de duurste parfumdeal ooit.

Aanzienlijk meer dan de megadeal van $ 12 miljoen van Robert Pattinson met Dior Homme, terwijl Brad Pitt genoegen moet nemen met zo’n $ 7 miljoen in ruil voor zijn contract met Chanel.

Zelfs gedurende de breed uitgemeten rechtszaak van Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard liet Dior hem niet gaan. Ze bleven hem tot het bittere eind steunen. Toen de juridische zaak in volle gang was steeg de parfum- en cosmeticadivisie van het moederbedrijf van Dior zelfs met 13%. Negatieve aandacht is ook aandacht, kunnen we wel stellen.

Om een succes te maken van de Sauvage-lijn liet Dior geen middel onbeproefd. Ze investeerde in tv-commercials, reclamecampagnes en het werven van ambassadeurs. Zo heeft het modewerk, eigendom van LVMH-topman Bernard Arnault, de rijkste man ter wereld, heeft niet alleen Johhny Depp verbonden aan het merk, maar ook andere A-listers, waaronder PSG-profvoetballer Kylian Mbappé.

“Een opmerkelijk succes”, aldus de rijkste man ter wereld

De betrokkenheid van Johnny Depp bij Dior Sauvage genereerde veel aandacht en interesse vanwege zijn status als prominente acteur. De campagne met Depp stond bekend om zijn filmische en visueel opvallende advertenties, die de ruige en avontuurlijke geest van de geur lieten zien. Arnault noemde “het imago van Johnny Depp” een van de belangrijkste redenen waarom Dior Sauvage “een opmerkelijk succes” is.