De Audi RS6 C8 “Leon” van Jon Olsson is een van zijn meest spraakmakende projecten geweest, maar zoals u waarschijnlijk al wel weet heeft hij deze jaren geleden doen besloten weg te doen. Kennelijk heeft hij daar een beetje spijt van, want hij heeft onlangs wéér een RS6 aangeschaft.

Nieuwe auto’s van Jon Olsson

Zijn wagenpark bestond een aantal jaar geleden uitsluitend uit hevig aangepaste sportwagens, maar aangezien hij nu twee kinderen heeft, heeft praktisch de voorkeur. Daarom kocht hij afgelopen jaar een Mansory Rolls Royce Phantom EWB.

Dat neemt niet weg dat hij geen afscheid kan nemen van zijn liefde voor sportieve modellen. Daarom wist hij in datzelfde jaar zijn ‘droomauto’ te kopen: een tot 11 exemplaren gelimiteerde Porsche 993 Turbo met de uitstraling GT2 Evo. Om dat te compenseren, moest er weer een familieauto bij.

Jon Olsson (Audi RS6)

Hij koos voor een getunede Audi RS6 met 800 pk in een glanzend grijze kleur. En dat is niet voor het eerst, want dit is alweer de vierde keer dat hij de sleutels van dit RS-model van het Duitse automerk heeft bemachtigd.  “Met auto’s ben ik erg: ‘dit is wat ik wil’. Maar met de RS6 is het meer: ‘welke versie neem ik’, legt de voormalig pro-skiër uit.

Audi RS6: “Een monster in vermomming”

Doorgaans kiest de Zweed voor auto’s met allerlei toeters en bellen. Hoewel zijn nieuwe RS6 redelijk standaard oogt, is dat beslist niet het geval. Olsson neemt plaats in de stationwagen van Audi en zegt: “Kijk, dit is waar ik naar zoek wanneer ik een auto wil kopen. Een tweedehands auto die nieuw aanvoelt. Het was de juiste keuze.”

Het exemplaar heeft slechts een paar duizend kilometer afgelegd en is uitgerust met een matte carbon-pakket en een stuurwiel van alcantara-leer. Het enige waar de vermogende YouTuber niet helemaal tevreden is, zijn de wielen. Die zijn ondertussen dan ook zwart gemaakt.

Zijn wagenpark is momenteel gestationeerd in Zweden, want daar verhuisde hij afgelopen maand samen met zijn gezin naartoe. Daarvoor woonde hij in Marbella en Cyprus.