De Zweedse ondernemer en voormalig professioneel skiër Jon Olsson heeft zijn vloot verder uitgebreid. Nadat afgelopen jaar ‘eindelijk’ zijn “snelste hybride speedjacht ter wereld” werd afgeleverd, heeft de Zweed zichzelf opnieuw getrakteerd op een schitterende en bovenal razendsnelle boot.

De speeltjes van Jon Olsson

Jon Olsson verwierf roem en fortuin door zijn succesvolle carrière als professionele freestyle skiër, maar tegenwoordig verdient hij zijn centjes als YouTuber en influencer. Zo heeft de Zweed op YouTube meer dan 1,5 miljoen abonnees die hij meeneemt op zijn doldwaze avonturen.

Maar dat is zeker dat zijn zeker niet zijn enige inkomstenbronnen, want hij heeft een vinger in de pap bij verschillende ondernemersprojecten. Zo is hij de mede-oprichter van het merk Douchebags (later omgedoopt tot Db Equipment), dat hoogwaardige reistassen en accessoires biedt voor liefhebbers van het buitenleven, en kledingmerk C’est Normal.

Daarnaast heeft hij fors geïnvesteerd in onroerend goed, met name in Zweden en Marbella en Spanje. Kortgeleden besloot hij weer terug te keren naar zijn geboorteland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Olsson (@jonolsson1)

Iron 827

Meestal staan zijn video’s in het teken van zijn wagenpark, maar ook zijn vloot begint indrukwekkende vormen aan te nemen. In zijn meest recente video kondigt hij aan dat zijn nieuwste nautische speeltje bij hem is afgeleverd. Het betreft een 8,32 meter meter lange Iron 827 van de Zweedse botenmaker Iron Boats. Wat hij ervoor betaalde? Dat is niet bekend, maar het zal rond de € € 99.999 zijn geweest.

“Snel, wendbaar en betaalbaar, met een briljante Mannerfelt-romp en een coole militaire esthetiek, is Iron Boats 827 een van de meest vermakelijke boten die je ooit zult besturen”, aldus het merk zelf. Om de proef op de som te nemen namen Olson en zijn team de 827 mee voor een tochtje over de wateren van Stockholm. Zijn exemplaar wordt aangedreven door een 300 pk Mercury-motor en naar eigen zeggen is het vaartuig perfect om een ijsje mee te halen in de Zweedse hoofdstad.

“Ik heb in de loop der jaren nogal wat onderzoek gedaan naar boten, maar uiteindelijk besloot ik voor een Iron 827 te kiezen”, zegt Olsson trots.