Momenteel maakt u kennis met landhuis ‘Hagheweyde’. Dit Rijksmonumentale pand werd in 1912 ontworpen in Engelse landhuisstijl door het architectenbureau Smits & Fels en staat op een riante, eigen perceel van liefst 5.750 m². “Hier wordt wonen resideren!”, aldus Christie’s-makelaar Leslie de Ruiter.

Landhuis ‘Hagheweyde’ in Warmond

Vanaf de Oranje Nassaulaan is dit “kapitale woonparadijs” met 741 m² aan woonoppervlak amper te zien doordat allerlei bomen, groen en een op afstand bedienbaar smeedijzeren hekwerk het huis verscholen houden. Of zoals De Ruiter zou zeggen: “Discretie in optima forma.”

Zodra u deze toegang bent gepasseerd, bereikt u via het voorterrein met ruime parkeergelegenheid èn een grote garage voor diverse auto’s middels de voortuin. “Ook nu nog biedt dit Rijksmonument veel mogelijkheden voor divers gebruik. Het enige dat het van zijn nieuwe gebruikers vraagt, is respect en eerbied voor een historie die begon omstreeks 1912 en niet ophoudt in 2022.”

De deur opent zich in een representatieve ontvangsthal die vervolgens toegang biedt tot het leefgedeelte: woonkamer (plafondhoogte van 3.92 meter) met erker en open haard, en-suite dining en een fraaie woonkeuken met kookeiland, natuurstenen blad en alle denkbare inbouwapparatuur. Tezamen beslaan deze drie ruimtes 125 m².

Wellnessvleugel met binnezwembad

In de loop der jaren zijn er een aantal dingen aan de woning toegevoegd, zoals het wellnessvleugel met eigen ingang, binnenzwembad, sauna en stoomcabine.. Wat hetzelfde is gebleven zijn de 10 slaapkamers en vier badkamers, terwijl diverse wijnkelders (waaronder een wijnkelder), gastenverblijf en een botenhuis ook onder de vraagprijs vallen.

Het huis is te typeren aan de gedetailleerde, gemetselde gevel, de glas-in-lood ramen en het rietgedekt dak. Volgens Quote wordt de woning verkocht door de 70-jarige multi-miljonair Hugo Heerema, president en CEO van Bluewater Energy Services, bouwer en exploitant van een aantal offshore-platforms. Hoewel de vraagprijs op de website van de makelaar op aanvraag staat, zien we op Funda een getal van € 11.5000.000 staan.