Mediaduizendpoot Lieke van Lexmond, het voormalige liefje van de beruchte Jeroen van Rietbergen, zet samen met haar huidige man haar illustere liefdesnest in Amsterdam Oud-Zuid in de verkoop. Ze wonen al sinds 2014 in het voormalige kantoorpand, maar waar het gezin zich wil gaan vestigen, is vooralsnog onduidelijk.

Lieke van Lexmond: “Niet zo over de top als Zuid”

Presentatrice Lieke van Lexmond en haar man Bas van Veggel betaalden destijds € 1 ,6 miljoen om het pand te verweven. Wat volgde waren restauratiewerkzaamheden, waarbij “veel mooi is behouden van wat er nog was”. De twee vragen nu € 4 miljoen meer dan wat ze er zelf voor betaalde: € 5,6 miljoen.

Lieke van Lexmond-02

Een flinke financiële slag, maar ondanks dat is het niet eenvoudig om dit hoofdstuk te sluiten. “Vanuit het hart gesproken, unieke jaren van ons gezin hebben we hier mogen beleven en we houden zielsveel van dit huis. De ruimte, de sfeer en het kunnen ontvangen van vrienden en familie is wat we het meest zijn gaan waarderen’, schrijven Bas en Lieke.

Het herenhuis uit 1892 heeft vijf etages met in totaal 392 vierkante meter. Traplopen is voor sloebers, dus is er een glazen lift aanwezig. Zo kan de volgende bewoner alle twaalf kamers, waaronder vijf slaapkamers (een met open haard), bereiken, zonder buiten adem te zijn.

Ook de tuin van 75 vierkante meter is een fijne bijkomstigheid: gelegen op het zuiden en grenzend aan het Vondelpark. “De hele dag de zon op de achtergevel. Het is daardoor een heel licht huis”, vult de makelaar aan.

Aanschouw hier alle foto’s van de woning van de zangeres, presentatrice en actrice, en haar parter.