Atlético Madrid- en Oranje-speler Memphis Depay heeft – net als alle andere profvoetballers – een fascinatie voor auto’s, horloges en merkkleding. Vaak een tikkeltje fout, zolang het maar peperduur is.

Wagenpark van Memphis Depay

Depay heeft een aantal indrukwekkende auto’s in zijn collectie en deelt regelmatig foto’s en video’s van zijn wagens op social media. Zijn paradepaardje is toch wel de donkerrode Mercedes-Maybach S 650 met 630 pk. Ook behoorlijk zeldzaam want het model is gelimiteerd tot slechts 300 stuks. Verder heeft de 29-jarige een zwarte Rolls-Royce Cullinan klaarstaan en in het verleden rolde hij ook rond in een Mansory Rolls-Royce Wraith en een Mansory Mercedes G 63 AMG.

Maar sinds kort is zijn eerdergenoemde donkerrode exemplaar niet zijn enige Mercedes-Maybach. Op Instagram laat de uitgesproken Nederlander weten dat hij zijn handen heeft gekregen aan een tot 150 exemplaren gelimiteerde S-klasse.

Niet zomaar een, maar één van de laatste projecten van Virgil Abloh (invloedrijke modeontwerper bij Louis Vuitton en Off-White), voordat hij in 2021 kwam te overlijden. De Mercedes-Maybach kon net op tijd worden voltooid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Mercedes-Maybach S680 door Virgil Abloh

Hoewel de aankondiging van het model dus circa twee jaar geleden plaatsvond, vinden blijkbaar de eerste leveringen plaats. Eén daarvan is richting het adres van Memphis Depay gestuurd. En die aangelegenheid laat hij niet zomaar aan zich voorbij schieten; Memphis deelt een reeks foto’s van het model op zijn Instagram-account.

In de omschrijving heeft hij ‘Investments’ geschreven. Daar heeft hij wel een punt. Een gelimiteerde auto die is ontworpen door een wereldberoemde ontwerper die niet meer onder ons doet het qua waarde vast niet slecht. Sterker nog: de eerste occasions van de S-klasse worden aangeboden voor rond de € 500.000, terwijl de prijs van het standaardmodel rond de € 300.000 zit.

Memphis Depay-01

Met een onderscheidend ontwerp en een reeks aangepaste functies is het een opvallend rijtuig. De buitenkant van de auto is afgewerkt in een two tone samenstelling: de onderkant is, net als de wielen (lees: putdeksels), zandkleurig, terwijl de bovenkant zwart gekleurd is. Het interieur van het voertuig is voorzien van een reeks hoogwaardige materialen en voorzieningen, waaronder een infotainmentscherm leer, en hout, samen met een uniek kleurenschema.

Onder de kap van de S-klasse ligt een V12-motor met met twee turbo’s. Het resulteert in een vermogen van 612 pk en 900 Nm koppel. Wanneer Depay bij het stoplicht groen licht krijgt zit hij binnen 4,5 tellen op de 100 kilometer per uur, op weg naar de begrensde topsnelheid van 250 km/h.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Mercedes-Maybach S680 van Virgil Abloh is de op maat gemaakte bagageset. De set bevat een grote reistas, een kledingtas en een documenthouder, die allemaal zijn ontworpen om bij het interieur van de auto te passen. De bagageset is gemaakt van dezelfde materialen als het interieur van de auto en voorzien van op maat gemaakte branding.