Met zijn unieke benadering van de vechtsport, heeft Adesanya zichzelf weten te ontwikkelen van een opkomende vechter tot een bewezen kampioen. Zodra hij de octagon verlaat, betekent dat niet dat hij klaar is met vechten, want momenteel heeft hij een juridische knokpartij met zijn ex-vrouw lopen.

Israel Adesanya knokt voor zijn fortuin

Geboren in Nigeria en opgegroeid in Nieuw-Zeeland, raakte de 33-jarige Adesanya al op jonge leeftijd gefascineerd door vechtsporten. Mixed martial arts, meestal afgekort tot MMA, in het bijzonder. Met een achtergrond in kickboksen en een vloeiende mix van verschillende vechtstijlen, combineert hij gratie en precisie met vernietigende kracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Israel Adesanya (@stylebender)

Hij heeft zichzelf gevestigd als de onbetwiste kampioen in het middengewicht en heeft zijn titel keer op keer met glans verdedigd. Toch moest hij vorig jaar in Madison Square Guarden tijdens zijn zesde titelverdediging zijn betere erkennen in de Braziliaan. Alex Pereira.

Ook moet de topsporter zijn fortuin gaan verdedigen. Echter heeft hij daar niets aan zijn sportkwaliteiten, maar zal hij zich goed moeten indekken en een geschikte advocaat vinden. Anders zal zijn ex-vrouw ervandoor gaan met zijn geld. Naar verluidt beschikt hij over zo’n $ 4 miljoen.

Achraf Hakimi als voorbeeld

Gedurende deze zaak heeft hij zichzelf laten inspireren door Paris Saint Germain-topvoetballers Achraf Hakimi. De Marokkaan wordt beschuldig van verkrachting wat leidde tot zijn scheiding met de 12 jaar oudere Hiba Abouk. De Spaanse actrice vond dat ze recht had op ongeveer € 10 miljoen, maar omdat Hakimi zijn volledige vermogen op de bankrekening van zijn moeder staat, viel er niets te halen.

“Stel je voor dat je zo veel rechten hebt dat je denkt dat je alles verdient waar een man zijn hele leven voor heeft gewerkt,” schrijft de MMA-vechter op Instagram. “Toen je zijn leven binnenkwam met niets en probeerde te vertrekken met miljoenen. Maar net als Achraf Hakimi, zijn mijn eigendommen beschermd.”