Miljonairs die woningzoekende zijn in de omgeving van Noord-Brabantse kunnen hun pijlen richten op Rosmalen. Eerder zagen we al een Ibiza-style villa met zwembad van maar liefst € 4,6 miljoen, maar ook een moderne rietgedekte villa voor € 2.850.000. De laatstgenoemde werd eerder deze maand € 350.000 goedkoper gemaakt.

Opvallende architectuur met een rieten dak en een overvloed aan inbouwspot 

“Tamelijk verscholen achter een barricade van groen en een brede toegangspoort staat op Slagkampweg 2 een in het oog springende, rietgedekte villa. Een die wordt gekenmerkt door een eigen signatuur en een onweerstaanbare charme”, schreven we al in 2021 op basis van de lyrische makelaar.

rietgedekte villa

Hoewel het aanbod hetzelfde is gebleven, hebben de huidige eigenaren zich erbij neergelegd dat de aanvankelijk vraagprijs geen koper aantrekt, dus besloten ze precies € 350.000 korting te geven.

Wat krijgt de volgende bewoner voor dit miljoenenbedrag? Wel, een uiterst modern optrekje van 315 m² woonoppervlak op een perceel van 1.940 m² met onder meer een thuisgym en een waanzinnige tuin. Daar bovenop komt het feit dat het gelegen is in een natuurrijk gebied, waardoor het nog groter aanvoelt. 

Rosmalen (villa)

Grote raampartijen dragen bij aan de optimale verbinding met de tuin en biedt grenzeloze uitzichten over de natuurrijke contreien. De architect heeft de moderne landvilla naar wens van de huidige bewoners voorzien van een souterrain op tuinniveau en twee bovengelegen verdiepingen. De eikenhouten spanten, het rieten dak en de zwart gekleurde gevelbekleding vormen een intrigerend contrast met het overige metselwerk.

We strepen vijf slaapkamers af, waarvan drie gelegen zijn op de eerste verdieping. De meest indrukwekkende daarvan, de master bedroom, heeft een riante inloopkast en vanaf het bed een inspirerend uitzicht het omliggende landschap. De tweede en derde slaapkamer zijn aan de voorzijde gesitueerd, waarvan een met ensuite badkamer.

Terwijl de aandacht automatisch richting het hoofdverblijf gaat, mogen we het bijgebouw, die kan worden ingezet als gastenverblijf of kangoeroewoning (een combinatie van twee zelfstandige woningen), niet buiten beschouwing houden. Het met vloerverdieping voorziende huisje heeft een alle benodigdheden, plus parkeergelegenheid voor een aantal bolides.

Vraagprijs van de rietgedekte villa in Rosmalen

Geïnteresseerden kunnen nog steeds een bod uitbrengen bij de makelaar Het Waare Huis. Waar men eerst geacht werd € 2.850.000 mee te nemen naar het makelaarskantoor, is nu € 2.500.000 al genoeg.