Flodder-actrice Tatjana Šimić (59) en haar partner Lex van Hessen (74) vierden afgelopen jaar hun 10-jarige jubileum op het Indonesische Bali. Over het algemeen leven ze een zorgeloos leven. Het stel heeft samen diverse reisjes gemaakt, maar kunnen altijd weer neerstrijken in hun appartement in Monaco wanneer ze Nederland zat zijn.

Profiel van de steenrijke Lex van Hessen

Waar de meesten ongetwijfeld bekend zijn met Šimić, zal Van Hessen niet per se een belletje doen rinkelen. Dat neemt niet weg dat hij een invloedrijke man is. Zo is hij directeur en grootaandeelhouder van de multinational Van Hessen, een wereldspeler op het gebied van de “inkoop, verwerking en distributie van natuurdarmen, vleesproducten en farmaceutische producten”.

Met een vermogen van € 200 miljoen staat hij al jaren steevast in de Quote 500. Een succesvolle zakenman dus. Dat moge duidelijk zijn. Echter is hij onlangs miljoenen verloren door aandoen van de ponzifraudeur Max R. Hij is beslist niet de enige, want deze inmiddels opgepakte 26-jarige Amsterdammer heeft maar liefst 80 beleggers geld afhandig gemaakt. In totaal zou het gaan om maar liefst € 26 miljoen.

Miljoenenlening aan grootschalige oplichter

De oplichter zou Van Hessen gevraagd hebben voor een lening van € 6 miljoen om daarmee een woning te kunnen financieren. Max R. huurde namelijk niet alleen een peperduur appartement in de Pontsteiger, maar was ook de eigenaar van een huis in Amsterdam-Zuid van € 7,5 miljoen, drie auto’s met een totale waarde van € 700.000 en een sieraden- en kunstcollectie van zo’n € 1,5 miljoen.

Na het verstrekken van deze lening, maakte Lex eind 2022 nog eens € 2 miljoen naar Max R. over, meldt Quote. Gaat hij zijn geld nog terug zien? Dat zal in de loop der tijd duidelijk worden. Hij geeft aan normaliter secuur te zijn met wie hij zakendoet, maar hier is hij volledig ingetuind.

De fraudeur zal ondertussen door de justitiële autoriteiten worden vervolgd. Desalniettemin is het betreurenswaardig dat personen van dergelijke status ten prooi kunnen vallen aan dergelijke malafide praktijken.