Tsja, waar moeten we eens beginnen met Peter Gillis. De afgelopen tijd is zijn naam zo vaak gevallen in de media, dat we bijna de draad kwijt zijn. Laten we ons daarom voornamelijk focussen op het heden. Gillis is ondertussen een ‘single man’, heeft wat kilootjes verloren en heeft onlangs een rondleiding gegeven door een nieuwe miljoenenvilla.

Villa ter waarde van € 4,5 miljoen

Een paleis in Spanje, de welbekende Massa is Kassa-villa in het Belgische Neerpelt, een appartement die hij maar niet verkocht krijgt, een kasteel in Achel én een andere miljoenenvilla in Neerpelt. Nee, op het gebied van vastgoed komt de Massa is Kassa- ster niets, maar dan ook niet tekort. Reeds bezocht onze amice Mark Baanders het laatstgenoemde pand om door niemand minder dan Gillis zelf een rondleiding te ontvangen.

Eind 2021 zou Gillis € 4,5 miljoen hebben betaald voor deze villa met 2.700 vierkante meter aan woonoppervlak. Daar ontstond destijds nogal wat ophef over, omdat het pand een duister verleden heeft gehad. Ooit woonde hier namelijk de de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel van Hout, die in 2017 dood werd aangetroffen in een andere huis in dezelfde villawijk in het Belgische Neerpelt. De klusjesman zou hebben hebben doodgeschoten.

Peter Gillis ontving deze week de sleutels

Diverse bronnen suggereerde dat het pand op een executieveiling (voor slechts € 1.875.000) verkocht zou worden. Justitie had namelijk beslag gelegd op woning, totdat uitgewezen zou zijn dat de ex-vrouw van Van Hout niet de opdrachtgever van de moord is. Blijkbaar heeft het niet zover hoeven komen, want wat blijkt? Gillis zou volgens Quote hebben meegeboden op de villa die hij, naar eigen zeggen, al had gekocht.

Sinds deze week hangen de sleutels gewoon aan de volle bos van de eigenaar van Oostappen Vakantieparken. Aanvankelijk was het plan dat hij hier samen met Nicol en haar drie kinderen in zou trekken, terwijl zijn kasteel opgeknapt zou worden, maar dat plan is dus gewijzigd. De gigantische villa is helemaal voor Peter Gillis zelf: “Ja, kijk dan, ik vind het mooi.”

“Toen ik het kasteel aangeboden kreeg, had ik deze andere villa al gekocht. Daar zouden we eigenlijk gaan wonen, maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten”, zei Gillis destijds in gesprek met De Telegraaf. “Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen. Een straf is het niet, want alles is aanwezig. Een keuken met de mooiste apparatuur, een wijnkelder, bioscoop, zwembad en sauna.”

Gillis arriveert gewoontegetrouw in zijn Rolls-Royce en hieronder kunt u de housetour bekijken.