De Purosangue is het langverwachte luxueuze meesterwerk dat de legendarische Italiaanse autofabrikant in een geheel nieuw territorium brengt. Met het nieuwe en gelimiteerde model waagt Ferrari zich op de terreinen van de luxe SUV’s met knappe prestaties en pure Italiaanse passie. Volgens Carlex Design kan het ook anders.

De eerste SUV van Ferrari valt in de smaak

De naam Purosangue, wat ‘volbloed’ betekent in het Italiaans, belooft al dat deze SUV doordrenkt is met de puurste essentie van Ferrari. Van de kenmerkende grille tot de opvallende koplampen en de gedurfde, gespierde carrosserie; de Purosangue ademt de geest van pure dynamiek.

Onder de motorkap van de sportieve gezinsauto schuilt een ongeëvenaarde kracht. Het steigerende paard wordt aangedreven door een krachtige V12-motor. Het resulteert in een vermogen van 715 pk en een buitengewone acceleratie (0-100 km/h in 3,3 seconden) en topsnelheid (312 km/h) bieden, waardoor iedere rit een onvergetelijke ervaring wordt.

De Ferrari Purosangue blijkt een goede stap van het gerenommeerde Italiaanse autobedrijf te zijn geweest, want in Nederland is het model niet aan te slepen. Sterker nog: in november van afgelopen jaar werd bekend dat de SUV in Nederland is uitverkocht. Ook wereldwijd heeft Ferrari besloten geen nieuwe bestellingen van de Purosangue aan te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlex Design (@carlex_design)

Ferrari Purosangue door Carlex Design

Langzamerhand krijgen de eerste autobedrijven- en tuners hun handen aan het model. Zo ook het Poolse Carlex Design. Zij introduceren de Carlex Racing Edition. Een speciale editie met een Racing Green-lak en een subtiele afwerking.  “We zijn verheugd om onze nieuwste speciale editie te presenteren, gemaakt voor klanten die op zoek zijn naar een combinatie van een perfecte stijl en een opwindende rijervaring.”

Het interieur van de Ferrari Purosangue is ontworpen met de “hoogste kwaliteit en luxe in gedachten”, terwijl de originele stiksels zijn verwijderd om plaats te maken voor een flesgroene en parelwitte kleurstelling die match bij de exterieurkleur. De ombouw is afgetopt met Carlex Design-emblemen op de hoofdsteunen.

Ieder exemplaar wordt met de hand geverfd en kost ongeveer € 16.500. Ook het interieur is niet goedkoop: circa € 34.500, terwijl een complete set wielen zo’n € 11.500 bedraagt. Deze kosten komen dus bovenop de kosten van een donor-Purosangue. Dit model kost in Nederland momenteel minimaal een half miljoen.

Ferrari Purosangue (Carlex Design)-01