Beyoncé en Jay-Z staan bekend als een van de meest weelderige en invloedrijke koppels ter wereld. Met een indrukwekkend gebundeld vermogen dat de miljard overstijgt, hebben ze niet alleen de muziekindustrie veroverd, maar ook een imperium opgebouwd dat verschillende zakelijke sectoren bestrijkt.

Beyoncé en Jay-Z zitten achter recordbrekende transactie op de Californische vastgoedmarkt

Als een van de best verkopende artiesten aller tijden heeft Beyoncé niet alleen een ongeëvenaarde vocale vaardigheid, maar ook een buitengewone zakelijke intelligentie. Haar succesvolle muziekcarrière is slechts het begin van haar financiële triomfen. Ze heeft diverse lucratieve zakelijke ondernemingen opgezet, waaronder een eigen kledinglijn, parfumcollectie en investeringen in vastgoed.

Op dat gebied heeft ze veel gelijknissen met haar partner, de rapper Jay-Z. Hij is ook niet alleen een artiest in hart en nieren, maar ook een visionaire zakenman. Zijn invloed reikt verder dan de muziekwereld, met investeringen in mode, kunst, technologie en dranken, zoals het verkopen van zijn drankmerk D’ussé Cognac voor $ 750 miljoen.

Samen hebben Beyoncé en Jay-Z hun financiële kracht gecombineerd en hebben ze een gezamenlijk vermogen vergaard. Het stelt hen in de gelegenheid recordbrekende transacties te verrichten. Het stel blijkt namelijk te zitten achter duurste privéwoning die ooit is verkocht in de staat Californië, meldt TMZ. Het wordt tegelijkertijd gezien als de op één na duurste deal in heel de VS. Alleen een appartement in New York leverde meer op: $ 238 miljoen.

$ 95 miljoen afgedingd

Ze gingen akkoord met een vraagprijs van maar liefst $ 200 miljoen, omgerekend circa € 186 miljoen. Volgens ingewijden gingen er diverse onderhandelingen aan vooraf. Het pand van 2.787 m2 stond namelijk aanvankelijk in de etalage voor $ 295 miljoen. Maar wat ontvangen ze in godsnaam voor dat duizelingwekkende bedrag?

Nou, een L-vormige villa van beton in Paradise Cove, een rijkenwijk in Malibu. Helaas kunnen we weinig kwijt over het interieur en bijvoorbeeld de hoeveelheid slaapkamers, omdat de verkoop van het pand via een stille verkoop is afgehandeld. Gelukkig hebben we wel luchtfoto’s bij de hand, waarop we niet alleen een zwembad zien, maar ook een enorme grasvlakte. Ook aanschouwen we dat een deel van het hoofdverblijf verzonken is en dat er vanaf het perceel een uitzicht is over de Stille Oceaan.

Het pand is ontworpen door de in Los Angeles woonachtige Japanse architect Tadao Ando. Hij ontwierp ook een andere villa in Malibu waar een ster uit de entertainment-branche resideert. Kanye West kocht afgelopen  jaar een villa die door hem is ontworpen voor $ 57,3 miljoen.

Billionaires’ Row

Mochten Beyoncé en Kanye West even geen suiker meer hebben voor in de koffie kunnen ze vast aankloppen bij een van hun nieuwe buren, zoals de Amerikaans-Oekraïense WhatsApp-oprichter Jan Koum.

Heel ver hoeven de verhuisdozen niet gebracht worden, want het stel woont tot op heden in het met sterren bezaaide Bel Air. In een villa van $ 88 miljoen om precies te zijn. Daarnaast bezitten zo ook nog weelderige huizen in Los Angeles, de Hamptons en New York City.