Yes! Opnieuw een video met vriend van de show Rick van Stippent, bijgenaamd autopoetsmiljonair. We hebben zijn wagenpark mogen filmen, spraken over zijn onderneming en deden een housetour. In de nieuwe installatie spreken we me de Brabantse ondernemer over zijn allereerste miljoen.

Videoserie ‘Mijn eerste miljoen’ met Rick van Stippent

De 30-jarige Rick van Stippent is de eerste gast in de nieuwe serie Mijn eerste miljoen. Zoals de naam al suggereert gaat Pure Luxe langs bij ondernemers, succesvolle zakenmensen, BN’ers enzovoorts om erachter te komen hoe ze succesvol zijn geworden en magische barrière van € 1 miljoen wisten te doorbreken.

“Hoe heb je dat gedaan? Hoe snel heb je dat gedaan? Waarmee heb je dat gedaan? Met humor, maar ook een beetje serieus”, aldus presentator Floris Wyers, die dankzij Van Stippent de eigenaar is van een felroze BMW 745E. Die wrap kostte hem naar eigen zeggen € 3.000.

De oprichter van Stipt Polish Point, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het polijsten en poetsen van auto’s, slaagde erin om zijn passie voor auto’s te combineren met zijn ondernemersvaardigheden. Met meerdere vestigingen in Nederland heeft hij zijn stempel weten te drukken en afgelopen jaar opende hij een nieuw hoofdkantoor van € 10 miljoen langs de A2. Ook verkoopt hij via zijn webshop allerlei spullen waarmee u zelf uw auto mee kan onderhouden en maakt hij video’s op YouTube en Facebook.

“Niet lullen maar poetsen”

Op zijn 12e begon de Brabander met het poetsen van auto’s. “Vanuit een passie”. Hoewel dat logischerwijs op kleine schaal gebeurde, heeft dit een doorslaggevende impact gehad op zijn latere leven. Tot zijn 17e verdiende hij hier zo’n € 250 mee per maand, aangezien hij tussen de € 5 á € 50 per auto vroeg, afhankelijk van het model.

Dat leidde tot de oprichting van Stipt Polish Point in 2014. Toen was hij 22 jaar oud. “Ik heb ook nog een tijdje, en dat weet eigen bijna niemand, als accountmanager bij een energieleverancier gewerkt. Ik scoorde daar best goed.” In 2015 kocht hij een Ferrari voor € 16.500 en die wist hij door te verkopen met “flinke centen”. “Ik ging zelden tot nooit op vakantie, ik ging nooit in de kroeg, ik vierde geen carnaval. Het enige wat we deden, was uit eten.”

Hoe hij Stipt Polish Point uitbouwde tot een grootst succes, hoort u in de onderstaande video.