Vinícius Júnior, een van de meest veelbelovende jonge talenten in de voetballerij, heeft sinds zijn komst naar Real Madrid in 2018 de harten van fans over de hele wereld veroverd. Hij maakt furore in de Spaanse La Liga, maar hekelt ook de fans, het land zelf en het bestuur van de competitie.

Vinícius Júnior doelwit van rasistische spreekkoren

In de meest recente pot tegen het Valencia van Justin Kluivert werden racistische kreten gescandeerd jegens de 25-jarige voetballer. Voor de zoveelste keer. Hetgeen leidde tot een golf aan verontwaardiging in binnen- en buitenland. Vanwege ‘de ernst van de gebeurtenissen’ heeft Real Madrid aangifte gedaan en de president van La Liga heeft zijn excuses aangeboden en liet zijn medeleven blijken. Ondertussen heeft de politie zelfs drie verdachten aangehouden.

“Elke ronde weg van huis is een onaangename verrassing’, schrijft de Braziliaan op sociale media. “En dat waren er dit seizoen veel. Doodswensen, opgehangen pop, veel crimineel geschreeuw… Allemaal geregistreerd. Het bewijs is er in de video. Nu vraag ik: van hoeveel van deze racisten werden namen en foto’s op websites geplaatst? Ik antwoord om het makkelijker te maken: nul.”

Ondanks alle recente gebeurtenissen geldt Júnior met zijn explosieve speelstijl en vermogen om verdedigers te passeren als een publiekslieveling in het Estadio Santiago Bernabéu.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vinicius Jr. ⚡️🇧🇷 (@vinijr)

De opkomst van Vinícius Júnior bij Real Madrid ging gepaard met een gestage stijging van zijn marktwaarde. In september 2018 verlengde Real Madrid zijn contract tot 2025 en verhoogde zijn ontsnappingsclausule naar een duizelingwekkende € 700 miljoen. Deze contractverlenging gaf blijk van het vertrouwen dat de club had in zijn potentieel en zijn rol in de toekomst van Real Madrid.

Vinícius Júnior heeft zich sinds zijn debuutseizoen voortdurend ontwikkeld en zijn statistieken verbeterd. Ondanks dat hij soms worstelt met het afmaken van kansen, heeft hij laten zien dat hij een cruciale bijdrage kan leveren aan het voorhoede van de Witte Dame.

Zeldzaam Rolex-horloge met een olijfkleurige wijzerplaat

Hij is nog jong, maar heeft al een echte voetballers levensstijl geadopteerd. Ook een Rolex kan dus niet ontbreken. Tijdens de wedstrijd tegen Rayo Vallecano, waarin de spelers van Real Madrid een steunbetuiging aan Vinícius brachten, droeg de Braziliaan, die besloot niet te spelen, een zeldzaam Rolex-horloge met een olijfkleurige wijzerplaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Dit exemplaar (ref. 228239) is gemaakt van 18k witgoud en werd in 2016 in het leven geroepen om het 60-jarige jubileum van dit iconische model te vieren. Tweedehands exemplaren van dit model gaan voor ongeveer € 50.000 over de toonbank.