Het eerste mode van het Kroatische supercarbedrijf Rimac Automobili staat garant voor verbijsterende cijfers. CEO en oprichter Mate Rimac, bijgenaamd ‘Elon Musk van de Balkan’ , ging onlangs in zee met Bugatti en samen werken ze – met nog een aantal toonaangevende automerken – aan allerlei baanbrekende projecten. Maar ook bestaande projecten worden constant herzien, zoals de elektrische Nevera.

Rimac Nevera

De Rimac Nevera is één van de snelste elektrische sportwagens die op de markt is gekomen. Met een acceleratietijd van 1,85 seconden van de 0 naar 100 kilometer per uur wordt deze hypercar gezien als de snelst accelererende wagen die momenteel verkrijgbaar is. Ook de topsnelheid van 412 km/u is niets minder dan verbluffend.

De Nevera beschikt over een verbluffende 1914 pk en 2.360 Nm koppel en heeft vier vloeistofgekoelde synchrone elektromotoren. Het model werd in mei van 2021 onthuld en maakte zijn debuut op de Autosalon van Genève in 2018. Het accupakket van de auto heeft een capaciteit van 120 kWh en kan op één lading een actieradius van maximaal 540 kilometer bieden. Met een snelle DC-lader kan de batterij in slechts 19 minuten van 0 tot 80% worden opgeladen.

Rimac Nevera-02

De Nevera is ook uitgerust met geavanceerde aerodynamica, waaronder een actieve achtervleugel en een frontsplitter, die de stabiliteit helpen verbeteren en de luchtweerstand bij hoge snelheden verminderen. De auto beschikt ook over geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder adaptieve cruisecontrol en automatisch noodremmen. Vooral dat laatste is geen overbodige luxe.

Er zullen slechts 150 exemplaren van de Rimac Nevera worden geproduceerd, welke ieder een vanafprijs heeft van € 2,1 miljoen. De eerste eenheden zijn ondertussen al geleverd. Zo mocht voormalig F1-coureur en tegenwoordig YouTuber Nico Rosberg zijn hypercar afgelopen jaar in ontvangst nemen.

Onlangs deelde Mate Rimac een video op Facebook een video van een snelheidsrit van de Nevera op de Autobahn, waarop iemand reageerde met: “Ik beb een 0-400-0 km/u nodig. Mate Rimac, je zou de tijd van 2017 moeten kunnen verslaan! Ik denk dat de Rimac Nevera iedereen zou verrassen!”

De 35-jarige eigenaar reageerde – ongetwijfeld tot zijn verbazing – en hintte op een nieuwe poging. “Pas op volgende week”, schreef hij mysterieus. Dat vertelt ons dat de test op dit moment plaatsvindt of al heeft plaatsgevonden, met binnenkort een aankondiging.