Deze toekomstbestendige villa is magisch gelegen aan de beeldige Loosdrechtse Plassen. Een echte familiewoning die voor elk seizoen over de juiste voorzieningen beschikt. Zo heeft de achterkant van de villa bijvoorbeeld enorme ramen, waardoor u weg kan dromen bij iedere zonsondergang.

Milieuvriendelijke familiewoning van wereldklasse

Tijdens de ontwerpfase van architectenbureau DENOLDERVLEUGELS stond een thema overduidelijk centraal; de toekomst. ”Door de klimaatverandering zie je namelijk dat het globale waterniveau van binnenlandse plassen weliswaar gelijk blijft, maar dat de pieken en dalen groter worden. Je krijgt dus geleidelijk meer last van hoogwater en van droogte”, zegt architect Florentijn Vleugels tegenover Art Of Living.  Om dit tegen te gaan is er gebruik gemaakt van een extra verhoging en hiermee is het maaiveld verhoogd.

Wanneer u de woning binnenwandelt, loopt u meteen tegen één van de eyecatchers aan. De wervelende stalen trap verbindt de verdiepingen en geeft de villa daarnaast een open karakter. Waar u zich ook bevindt in het huis u voelt zich hierdoor overal verbonden met de andere bewoners.

Op de begane grond bevindt zich de grote keuken die centraal staat in de woning. Volgens Art of Living heeft de echtgenote van de opdrachtgever hier expliciet om gevraagd. Het is een plek waar je met elkaar bijeenkomt en daarom is het belangrijk dat de keuken zorgt voor een warme sfeer.

Vanuit de keuken heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de Loosdrechtse plassen. Naast de centrale keuken is er op de tussenverdieping een klassieke bibliotheek te vinden. Een plek in het huis waar het gezin samen kan komen om onder het genot van een kopje thee, of champagne mag natuurlijk ook, te loungen.

De masterbedroom

De woning beschikt over vijf slaapkamers, waarvan de masterbedroom voorzien is van een grote inloopkast en een en-suite badkamer gemaakt van natuursteen.

De opdrachtgever van deze woning heeft een eigen bedrijf dat actief is in de staalverwerking industrie en dat is terug te zien in het gebruik van materialen. De woning heeft een aantal open haarden die zijn gemaakt van staal en ook de rand om het huis op de begane grond zijn van staal.

Genoeg plekken voor een verfrissende duik

In de zomer hebben de bewoners meerdere mogelijkheden om verkoeling te zoeken. Het huis beschikt over een steiger waar een sloep aangelegd kan worden, daarnaast kunnen zij een duik in het prachtige langgerekte zwembad nemen en tot slot kunnen ze natuurlijk ook zo in de Loosdrechtse plassen springen.