Bill Gates, Mark Zuckerburg, Richard Branson en Michael Dell. Deze vier miljardair hebben een aantal dingen met elkaar in gemeen, waaronder het feit dat ze geen diploma hebben behaald. Het schoolsysteem namelijk biedt niet voldoende voor iedere leerling; sommigen kunnen beter zelf experimenteren en kijken waar hun kwaliteiten liggen.

Schoolverlaters Reiss en Kris Edgerton staan in de nieuwe 35 Under 35 Rich List

Datzelfde geldt voor de broers Reiss en Kris Edgerton. Onlangs werden ze opgenomen in de 35 Under 35 Rich List van de Sunday Times waarbij hun gebundelde vermogen werd geschat op £ 40 miljoen, omgerekend meer dan € 46 miljoen. Tijd, geld en moeite stoppen in hun dameskledingmerk Aybl heeft zijn vruchten afgeworpen en afgelopen jaar noteerde ze £ 4 miljoen winst. “We gingen vaak door tot drie uur ’s ochtends”, zegt Reiss tegen The Times.

Beiden besloten enkele jaren geleden hun universitaire opleiding stop te zetten zodat ze zich volop konden focussen op hun toen nog eenvoudige onderneming. Destijds werkte Kris daarnaast nog in een restaurant, terwijl Reiss een carrière in het leger ambieerde. “Ik was één dag verwijderd van het leger. Ik had mijn eed van trouw getekend, alles. Ze waren niet blij toen ik stopte”, aldus Reiss.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kris Edgerton (@kris.edgerton)

Jammer voor de Britse strijdkrachten, maar Reiss had samen met zijn broer een ander doel voor ogen: zorgen dat vrouwen op een comfortabel en stijlvolle manier naar de sportschool hollen. Kledingmerk Aybl was geboren. Hoewel het begin zoals verwacht stroef verliep, helpen ze nu duizenden vrouwen met hun sportieve doelstellingen.

Gymshark

Bovendien helpt het dat ze goed bevriend zijn Ben Francis en Lewis Morgan, de oprichters van Gymshark dat in 2020 gewaardeerd werd op € 1 miljard. Hun onderneming koestert dezelfde wens als die van hun amice Fransis. “Het belangrijkste voor ons is het produceren van functionele kleding die goed zit voor een goede prijs”, vertelt Kris. “Onze klanten moeten zich comfortabel en zelfverzekerd voelen bij het dragen ervan. Het laatste dat iemand wil voelen, is dat een of andere kerel in de sportschool de vorm van je ondergoed probeert te onderscheiden door je legging heen.”

£ 40 miljoen aan aandelen

In 2022 besloot een investeerder (een oude vriend van de broers, de mede-oprichter van Gymshark Lewis Morgan) een belang van 20% in het bedrijf te kopen. Tijdens die overname werd Aybl gewaardeerd op £ 50 miljoen, wat betekent dat de aandelen van de broers zo’n £ 40 miljoen aan waarde vertegenwoordigen.