Welkom in Villa Einstein (1882), het voormalige universiteitsgebouw waar veel beroemde natuurkundigen, waaronder Albert Einstein en Nobelprijswinnaar Johannes Diderik van der Waals, college hebben gegeven. Dit unieke appartement van 239 m² is de voormalige collegezaal van het gebouw en is omgebouwd tot een indrukwekkende woonlocatie met een plafond van bijna 6,5 meter hoog en een fraaie entresol.

Uitzicht op de Nieuwe Keizersgracht

Geniet van het prachtige uitzicht op de Nieuwe Keizersgracht door de bijna vier meter hoge raampartijen en voel de zonnestralen binnenkomen dankzij de zuidwestelijke ligging. De Plantage Muidergracht is een rustige straat met een gemoedelijke sfeer en tal van goede restaurants en winkels in de buurt.

Middels de statige entree bereikt u via de lift of de trap uw eigen voordeur, gelegen aan een majestueuze hal op de eerste etage. Eenmaal binnen valt het hoge plafond en de slimme indeling direct op. De riante woonkeuken met strak bevat een design evenals inbouwapparatuur, zoals een combi-oven, vaatwasser, inductie-kookplaat, koel-vriescombinatie en een vijf meter lang RVS- aanrechtblad met Quooker.

Via een trapje bereikt u het één meter hoger gelegen ‘podium’ aan de achterzijde van de woning, waar u de prachtige ramen kunt openen en kunt genieten van het uitzicht op de gracht. Het separate toilet is vanuit de hal te betreden en aan beide zijden van de keuken zijn de slaapkamers gesitueerd.

Vrijstaande jacuzzi in de en-suite badkamer

De grote slaapkamer is voorzien van twee riante ingebouwde kastenwanden met schuifdeuren en heeft toegang tot de riante en-suite badkamer met vrijstaande jacuzzi, dubbele wastafel, toilet en inloopdouche. De extra bergruimte die onder het podium doorloopt, is via beide slaapkamers te bereiken. De slaapkamers zijn afgesloten met glazen schuifpuien, waardoor u kunt kiezen om de ruimte open te laten of af te sluiten, waarbij in beide gevallen de instroom van daglicht behouden blijft.

239 m² aan woongenot, een fijne ligging en de historische waarde van het pand resulteren in een vraagprijs van € 3.400.000. Belangstellenden kunnen contact op nemen met de makelaar op de Funda-advertentiepagina.

Villa Einstein-Amsterdam-03 Villa Einstein-Amsterdam-03