Als u op zoek bent naar een woning die u het gevoel geeft dat u in een kasteel woont, bent u in de Eindhovense villawijk Koudenhoven aan het juiste adres! Deze prachtige villa aan de Ministerlaan heeft met zijn bijzondere architectuur en fenomenale tuin het ware uiterlijk van een sprookje.

Een perceel van 1.678 m²

Deze villa in het oosten van Eindhoven komt met een woonoppervlak van maar liefst 485 m² en een perceel van 1.678 m². Het pand is excellent gelegen aan de rand van de villawijk en op loopafstand van wandelbos Eckart. Ook staat ‘ie dichtbij verschillende basis- en middelbare scholen en op circa 10 fietsminuten van het stadscentrum met NS-station.

Villa Eindhoven

De woning met bouwjaar 1984 heeft zes slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast beschikt de villa over een dubbele inpandige garage, waardoor u voldoende ruimte heeft voor uw voertuigen. Tevens heeft de woning een groot scala aan grote ramen, die zorgen voor veel natuurlijk licht.

Het interieur van de villa

In 2000 is de villa volledig aangepast aan de wensen van de vorige bewoners. Zo hebben zij de keuken uitgebouwd en het souterrain laten realiseren met een binnenzwembad, loungebar en verdiept terras met opgaande trappen naar de achtertuin.

Bij binnenkomst wordt u ontvangen in een ruime hal met een trap naar de bovenverdieping, evenals een paar openslaande deuren naar het woongedeelte van het huis. Hier vindt u verschillende ruime zithoeken. Eén ervan heeft een hoekbank gericht naar een televisie en haard, die voor een gezellige en relaxerende sfeer zorgt. Echter kunt u gebruik maken van de kleinere zithoek aan de andere kant, perfect voor als u visite over de vloer heeft.

Villa Eindhoven

Naast de zitruimtes bevindt zich de uitgebouwde keuken met voldoende plek om met het hele gezin van de heerlijkste maaltijden te genieten. Vanuit de keuken zijn er openslaande deuren naar de achtertuin, waar ’s zomers gezellig feesten of barbecue’s gehouden kunnen worden. Het zitgedeelte van de tuin is betegeld, maar er zijn ook grote delen van de tuin met gras bedekt, wat het een natuurlijke sfeer geeft. De verdere beplantingen in de tuin zorgen voor een fantastisch beeld, net als een tuin van een klassiek paleis.

Terug in de ontvangsthal bevindt zich een kantoor- en slaapruimte aan de andere kant van het gebouw. Er bevindt zich een ruime badkamer, samen met twee slaapkamers die ook als werkkamers kunnen dienen. Eén is momenteel in gebruik als gastensuite en de ander is momenteel ingericht als kantoor.

De eerste verdieping

De eerste verdieping is via de designtrap te bereiken, waar u onder andere de riante master bedroom en de tweede badkamer zult ontdekken, evenals nog drie slaapkamers. De master suite heeft een roomdivider met ingebouwde televisie en spiegel. Verder kunt u via deze slaapkamer door een onopvallende deur naar een ruime bergzolder boven de keukenaanbouw. Deze is gemaakt zodat ook hier de ruimte onder de dakschuinte optimaal wordt benut.

Villa Eindhoven

De tweede badkamer is modern en warm ingericht, met een dubbele wastafel en een ruime douchekabine. Echter zult u hier ook een tweede deur ontdekken, die u zal leiden naar een multifunctionele wellness. Deze bevat een tweepersoons Whirlpoolbad en een royale vierpersoons houten Finse sauna met elektrische kachel.

De villa heeft ook een kelder, waar u het riante binnenzwembad zal vinden, evenals loungegedeelte met bar en privacy biedend verdiept patioterras. Hier zult u volop kunnen gaan genieten in uw vrije tijd.

Bent u helemaal weg van deze mooie villa? Hij staat te koop op de website van Cato Makelaars en heeft een vraagprijs van € 1,9 miljoen kosten koper. Het is een geliefde woning, dus wees er snel bij!

Villa Eindhoven
Villa Eindhoven