Al sinds 2018 staat dit artistieke stulpje in Rotterdam in de etalage en door de jaren heen is de vraagprijs aanzienlijk gedaald. Hoewel men er aanvankelijk € 3,5 miljoen voor moest afreken, kon dat toen voor zes ton minder. Echter leverde deze prijsdaling niets op, want momenteel staat het pand nog steeds in de verkoop.

Rotterdamse villa al jaren op Funda

“A work of art you can live in! Niet voor niets schitterde deze zeer bijzondere villa al in tal van internationale architectuurmagazines en op televisie: Ringvaartweg 227, aangenaam,” aldus de makelaar van dienst. Klinkt als muziek in de oren, maar klaarblijkelijk is het een onmogelijke opgave om een koper aan te trekken.

Aan de woning zelf zal het niet liggen, want met een woonoppervlak van 450 m² en een perceel van 2.590 m² kan iedere liefhebber van luxe, ruimte en architectuur hier z’n hart ophalen. Het overduidelijke thema binnenin is wit. Dankzij de grote raampartijen is het verblindend. Om wat contrast te bieden zijn er elders felle kleuren en abstracte kunstwerken te vinden.

Villa in Rotterdam-01

Neem bijvoorbeeld die woonkamer, waar de bank, die haast de hele living in beslag neemt, eigenaardig is gesitueerd en een opvallend design heeft. Hetzelfde geldt voor een van de vier badkamers, waar een vrijstaande badkuip die pontificaal in de ruimte is geplaatst. Daarnaast zijn er in totaal zes slaapkamers, waarvan de master-bedroom een balkon en een en-suite badkamer bevat.

Buitenmensen komen hier overigens ook zeker aan hun trekken. In en rondom de tuin is namelijk een ruime veranda, vijverpartij, dubbele buiten open haard, jacuzzi, groentekas, boomhut en een steiger om een sloep aan te meren aan de Ringvaart. Om het af te toppen staat er in de achtertuin een verwarmd tuinhuis van circa 30 m², compleet met badkamer.

Prijsverlaging van € 1.500.000

Hoewel de woning in Rotterdam dus al een aantal jaar wordt aangeboden plaatste de makelaar op 9 mei 2023 opnieuw de advertentie van de woning. De vraagprijs betreft nu € 1.995.000, maar liefst € 1.500.000 minder dan de oorspronkelijke vraagprijs.

De makelaar probeert deze daling in ieder geval niet te verbloemen. Het wordt juist gebruikt als een unique selling point. “De oorspronkelijke vraagprijs bedroeg € 3.495.000 en ook de WOZ waarde ligt fors hoger; met deze bieden vanaf prijs is derhalve nu een zeer aantrekkelijke transactie mogelijk. Er wordt een snelle verkoop beoogd, waarbij de villa wordt gegund aan de beste bieder.”