Het wereldberoemde horlogemerk Rolex heeft door de jaren heen diverse modellen weten te produceren. De één mooier dan de ander, maar velen zijn unieke designs waarbij oog op detail het belangrijkste uitgaanspunt is. Toch heeft het luxemerk ook een aantal bizarre modellen gemaakt die gewisseld ontvangen werden. Hier zijn een aantal van wat ons betreft de meest bijzondere Rolex-modellen.

Rolex Cellini King Midas

Het allereerste model die we onder de loep nemen, is de Rolex Cellini King Midas. Dit model werd voor het eerst op de markt gebracht in 1964. Wat is er zo bijzonder aan dit uurwerk? Vooral het design van de assymetrische veelhoekige kast en gestroomlijnde armband, gezien dit compleet afwijkt van horloges die we van Rolex gewend zijn. Toen dit horloge voor het eerst op de markt kwam, was dit het allerzwaarste gouden horloge van dat moment en daarmee ook het duurste horloge wat Rolex toen te bieden had.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Analog:Shift (@analogshift)

De King Midas maakt deel uit van Rolex’ Cellini-jurkhorlogelijn die door Gérald Genta ontworpen is. Deze designer heeft onder andere de Audemars Piguet Royal Oak en Patek Philippe Nautilus ontworpen.

De Midas wordt nog steeds gedragen door menig beroemdheid. Zo heeft zangeres Rihanna een Rolex King Midas in haar collectie en hebben we ook The Weeknd (Abel Tesfaye) met een Midas zien lopen.

Rolex Day-Date ‘Tridor’

Op eerste ogenblik ziet de Day-Date ‘Tridor’ er niet heel anders uit dan de gewone Day-Date. Maar er is toch echt iets bijzonders aan de hand met dit horloge uit de jaren ’80. Er is in de verwerking namelijk gebruik gemaakt van maar liefst drie soorten goud: geel-, wit-, en roségoud. Dit is opvallend, gezien er normaal gesproken alleen goud of platina gebruikt wordt om de Day-Date te maken.

De drie soorten goud zijn verwerkt in de armband om een bijzondere overgang te creëren. Of dit een mooie combinatie is, laten we aan u over. Maar een bijzonder horloge is het zeker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @loupethis

Rolex Air-King ‘Domino’s Pizza’

U hoort het goed. Rolex heeft een samenwerking gehad met de voedselketen Domino’s Pizza om een “Domino’s horloge” op de markt te brengen. Deze horloges werden van 1977 tot recent in 2014 uitgedeeld aan alle winkelmanagers van de voedselketen die gedurende vier opeenvolgende weken onder andere $ 30.000 per week aan verkopen behaalden.


Voor alle gemotiveerde winkelmanagers was dat uiteraard een goede deal. Tegenwoordig worden de horloges niet meer gemaakt, maar zijn er nog genoeg van in ‘het wild’ te ontdekken. Dus, heeft u interesse in het Domino’s horloge? Kijk dan vooral even rond online!

Rolex Cosmograph Daytona ‘Leopard’

Voor wie graag een horloge in hetzelfde printje als hun kat willen hebben, is deze Cosmograph Daytona Leopard misschien wel het perfecte model. Dit opvallende horloge heeft een luipaard-design over de gehele kast en armband, met matchende kleuren goud en zwart om het design af te maken. Het moet uiteraard net in uw smaak vallen, maar opvallend en gewaagd is het model zeker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Watches (@morewatchez)