YouTuber Koen, bekend van de Bankzitters, zit goed in de slappe was. Voorheen vervoerde hij zichzelf in een BMW M4, maar deze is ingewisseld voor een BMW M3 Competition, blijkt uit een nieuwe post op Instagram.

Wie is Koen van de Bankzitters?

Koen van Heest. De jongeren lezers weten ongetwijfeld wie hij is, maar even een kleine resumé voor bij wie nog geen belletje gaat rinkelen. De 24-jarige begon op jonge leeftijd met het plaatsen van YouTube-video’s (vooral gamevideo’s met FIFA in bijzonder) onder de naam DoNotPressNL. In 2015 richtte hij samen met zes van zijn vrienden het gezamenlijke kanaal Bankzitters op. De zaken gaan ondertussen zo goed dat ze in 2021 een kantoor openden in Utrecht.

Ondertussen is Koen meer dan ‘slechts’ een YouTuber. Hij ontwikkelde de succesvolle game Kaasje, bracht nummers uit (zoals ‘Geen Cartier’, met meer dan 8 miljoen streams op Spotify), deed mee aan het Jachtseizoen van StukTV en voerde samen met de Bankzitters tweemaal een eigen show op in een uitverkocht TivoliVredenburg.

BMW M4 en M3 Competition

Al zijn succesvolle onderneming leverde genoeg op om afgelopen jaar een BMW M4 aan te schaffen. Deze is inmiddels ingeruild voor een BMW M3 Competition, opgepikt bij Bergwerff Automotive. Hoewel hij de M4 in kwestie nog wel bezit, gaat hij ‘m met pijn in zijn hart verkopen.

De reden? Naar eigen zeggen rijdt hij 40.000 kilometer per jaar en omdat er al een flinke hoeveelheid kilometers mee gereden was, mag dat exemplaar de deur uit. “Anders raak je dat ding aan de straatstenen niet meer kwijt”, meent hij. JayJay Boske ging voor DAY1 langs bij Koen om zijn auto te aanschouwen én te filmen. “Zo’n auto is het allerdomste wat je kan kopen”, zegt Koen, de vriend van influencer Juultje Tieleman, zodra ze nét in de M-serie zitten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen (@koen)

Deze BMW 3-serie komt uit 2022 en volgens Koen moest hij € 125.000 afreken voor het felblauwe exemplaar (BMW Individual Atlantis Metallic). Het model is enorm krachtig vanwege de 3,0-liter zescilinder TwinPower Turbo-motor die maar liefst 510 pk produceert.

Dit vermogen is gekoppeld aan een responsieve 8-traps M Steptronic-transmissie, die zorgt voor snelle schakelmomenten en een verbluffende acceleratie: vanuit stilstand kan de M3 Competition in slechts 3,8 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid komt neer op 250 km/h, terwijl een een geavanceerd M xDrive-systeem zorgt voor optimale tractie en stabiliteit. Uitstekende keuze, Koen.