Als we een lijstje zouden moeten opstellen met de meest spraakmakende voetballers, kunnen we niet om de Zweedse spits Zlatan Ibrahimović heen. Ondanks dat hij al 41 kaarsjes heeft uitgeblazen blijft hij op een iets lager pitje presteren op het allerhoogste niveau. Met een aantal van zijn salarisstrookjes en inkomsten uit de vele sponsordeals besloot hij het Benett-jacht ‘Unknown’ te verweven.

De nautische vloot van Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović klopt uitsluitend aan bij Italiaanse werven wanneer hij op zoek is naar een nieuw jacht. Voordat hij ‘Unknow’, een exemplaar uit de Oasis 34-serie, in ontvangst kon nemen, bezat hij al de 20 meter lange Riva 100 Corsaro.

Zlatan Ibrahimović-03

In 2022 werd het 34 meter lange Unknown door de Italiaanse botenbouwer Benetti afgeleverd aan de voetballer die clubs doorliep als AC Milan, Barcelona en Manchester United, en meerdere records verstigde. In datzelfde jaar debuteerde het plezierschip op het Cannes Yachting Festival.

De Zweeds, plus zijn naasten, heeft een aantal maanden kunnen genieten van de state-of-the-art voorzieningen en faciliteiten aan boord van Unknown van Benetti: een jacuzzi, vijf hutten (plaats voor 10 gasten), een zonnedek en een overloopzwembad met glazen rand en ligkussens. De eigenaarshut bevindt zich op aan de voorzijde van het hoofddek.

Zlatan Ibrahimović-03

Op de drie dekken van het jacht heeft het ontwerpteam van de in New York gebaseerde ontwerpstudio Bonetti/Kozerski zich gericht op het creëren van open ruimtes die “het gevoel van verbondenheid met de zee maximaliseren”. Zo bootsen de gebogen lijnen de soms woeste golven van de oceaan na. Ook is er een selectie waterspeelgoed, waaronder jetski’s, seabobs en een Lomac Adrenalina-tender, aanwezig.

€ 128.000 per week

Interesse om Zlatan te verlossen van zijn vaartuig? Houdt dan rekening met de vraagprijs van € 16.900.000. Niet alleen kunt u ‘z zomer heerlijk vertoeven op het Italiaanse schip in de Middellandse Zee, het sportieve jacht kan ook dienen als passieve inkomstenbron. Wanneer de AC Milan-speler zelf niet op het schip te vinden is, kunnen er charters aangevraagd worden. Voor € 128.000 per week kan men flaneren op het Italiaanse bootje.