Al decennialang houdt Jaguar (opgericht in 1922) haar reputatie hoog: een autoproducent van hoogwaardige en luxueuze auto’s die zowel krachtig als verfijnd zijn, waarmee ze meerdere generaties van autoliefhebbers hebben weten te betoveren. Aan deze betovering lijkt nog lang geen einde te komen. Daarmee doelend op de introductie van de nieuwe Jaguar F-PACE Electric Hybrid.

De Jaguar F-PACE Electric Hybrid, toonbeeld van Brits vakmanschap

Jaguar is een iconische autobouwer die bekend staat om zijn elegante en stijlvolle voertuigen, maar wil zich ook van zijn duurzame kant laten zien. Zo blijft het automerk zich naast zijn onderscheidende ontwerpen innoveren, waardoor ze talloze prijzen in de wacht hebben geslepen. Zoals de F-PACE, de eerste SUV van Jaguar, die in 2017 tijdens de World Car Awards niet alleen werd uitgeroepen tot de beste, maar ook de mooiste auto wereldwijd.

Uit deze bovengenoemde doelstellingen is de Jaguar F-PACE Electric Hybrid (modeljaar 2024) geboren. Een elegante SUV die indrukwekkende prestaties, een feilloze rijervaring en luxe combineert in één uniek pakket. De slanke lijnen en het gestroomlijnde profiel van de auto creëren een aerodynamische uitstraling die zowel mooi als functioneel is.

Jaguar F-PACE Electric Hybrid-02

De buitenspiegelkappen, grille-omlijsting, de grille, de omlijstingen van de zijruiten, de ventilatieopeningen in de voorspatborden, de achterskirt zijn allemaal voorzien van een stijlvolle Gloss Black-afwerking. Ook het R-Dynamic-embleem op de grille is zwart en grijs gemaakt in plaats van rood met groen. Afhankelijk van de uitvoering is de F-PACE voorzien van 19″-, 20″- of 21″-inch lichtmetalen velgen, terwijl de felle LED-koplampen standaard zijn. LED-verlichting komt overigens ook weer terug in het interieur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jaguar (@jaguar)

20% meer actieradius

“Jaguar vereenvoudigt niet alleen de line-up, maar tilt ook de uitrusting van de sportieve SUV naar een hoger niveau, onder meer met nog slimmer infotainment”, aldus de Britse autobouwer. Ze hebben het elektrische bereik een update gegeven door middel van een groter lithium-ion accupakket waardoor de SUV op een volle lading minimaal 53 en maximaal 65 kilometer kan afleggen, een stijging van 20%. Binnen een half uur is de batterij tot 80% opgeladen.

De hybride aandrijflijn van de vierwielaangedreven Jaguar F-PACE Electric Hybrid is zo ontworpen dat er zoveel mogelijk kracht en efficiëntie uit gehaald kan worden. Het systeem combineert een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met een elektrische motor, wat resulteert in een vermogen van 398 pk en een koppel van 640 Nm. Hiermee accelereert de auto vanuit stilstand binnen slechts 5,3 seconden naar de 100 km/h.

“Terwijl we vooruitgang boeken om Jaguar tegen 2025 om te vormen tot een volledig elektrisch luxemerk, hebben we onze bestaande producten samengesteld door rijkere en meer wenselijke specificaties aan te bieden”, zegt Philip Koehn, managing director bij Jaguar. “Het eerste typeplaatje dat deze wijziging kreeg, was de F-TYPE terwijl we richting 2023 gaan en 75 jaar Jaguar-sportwagens vieren. We stappen nu over op de F-PACE, een SUV die een ongeëvenaarde balans biedt tussen rijgedrag, handling, verfijning en luxe.”

Geavanceerde technologieën en een op maat gemaakt interieur

Het op maat gemaakt interieur met Performance-stoelen (met optionele massagefunctie) is uitgerust met een breed scala aan geavanceerde technologieën die de rijervaring nóg verder verbeteren. Denk aan een intuïtief infotainmentsysteem – compatibel met Apple CarPlay en andere spraakassistenten – die bestuurders toegang geeft tot alles wat ze nodig hebben; van navigatie tot entertainment. Een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel biedt vervolgens de mogelijkheid om informatie te bekijken, terwijl een panoramisch schuifdak het interieur van de auto opent en van natuurlijke verlichting voorziet.

De F-PACE Electric Hybrid biedt ook een uitstekende veiligheid en rijhulp. Adaptive Cruise Control met Steering Assist en Lane Departure Warning houden de auto op koers en op veilige afstand van andere voertuigen, terwijl een achteruitrijcamera en parkeersensoren assistentie bieden tijdens het manoeuvreren in krappe ruimtes.

Met zijn slanke design, het verfijnde interieur, 1.842 liter2 aan bergruimte en geavanceerde technologieën biedt deze auto een rijervaring die zowel plezierig als duurzaam is. Tegelijkertijd kunnen we het omschrijven als hét bewijs van Jaguars toewijding aan de toekomst.

Het vernieuwde model is beschikbaar vanaf € 87.973 en u kunt ‘m zelf configureren op www.jaguar.nl