Wilt u graag lekker kunnen genieten van de sportschool, maar heeft het fitnesscentrum bij u in de buurt niet de apparaten die u zoekt? Dat zal in deze sportschool geen probleem zijn. Deze gigantische gym wordt momenteel in Dubai gebouwd en zal de allergrootste en duurste sportschool ter wereld zijn.

Oxygen Gym in Dubai

In deze sportschool willen de makers fitness en bodybuilding naar ‘de next level’ brengen. Het is nog volop in constructie, maar het bouwwerk is al te aanschouwen in Dubai. Over de gym is nog niet veel bekend, behalve dat de kosten voor het bouwen van de sportschool maar liefst $ 30 miljoen moeten zijn.

De oprichter van het fitnesscentrum Oxygen Gym is Bader Boodai, die met dit enorme project zijn grootste droom wil laten uitkomen. Het is namelijk niet de eerste Oxygen Gym: de allereerste vestiging werd geopend in Koeweit. Echter vond de ondernemer in 2016 al dat het tijd was om uit te breiden naar een groter land, Dubai. Die droom mag nu eindelijk uitkomen.

Tarieven op het gebied van lidmaatschappen

Over de abonnementskosten is nog niets bekend, maar we kunnen stellen dat de duurste gym om te bouwen waarschijnlijk ook de duurste gym om te sporten gaat zijn. Op dit moment heeft een Amerikaanse sportschool die titel in handen, genaamd EXOS. De gym is gelegen in Arizona en was voorheen bekend als Atletes Performance, bedoelt voor professionele atleten om nóg meer uit hun fitnessroutine te kunnen halen.

Dat is ook wel terug te zien in de prijzen. Voor een jaarlijks abonnement mogen de atleten maar liefst $ 30.000 neerleggen, wat neerkomt op € 27.800. Even ter vergelijking: een premium abonnement bij Basic Fit kost zo’n € 360 per jaar en een ‘City Plus’ abonnement bij Sportcity (voorheen Fit for Free) kost ongeveer € 336 per jaar. U kunt voor het jaarlijkste bedrag bij EXOS tot wel 82 jaar sporten bij de Nederlandse sportscholen!

Zie hieronder de progressie van de bouw van de sportschool in Dubai.