Het is uitverkoop bij huize Ihattaren. Na de verkoop van twee woningen, een in Tilburg en de ander in Vleuten, kunt u nu ook de befaamde, afgebrande Porsche Panamera van Mohamed Ihattaren op de kop tikken.

Bewogen jaren voor de jonge Mohamed Ihattaren

Mohamed Ihattaren, slechts 21 jaar oud, werd gezien als een getalenteerde voetballer met veel potentie, maar ondertussen heeft hij zoveel kansen verspeeld, dat hij het hoogstwaarschijnlijk nooit gaat waarmaken. Ondanks twee uitermate turbulente jaren stapte hij in mei van 2023 alsnog in het huwelijksbootje, maar zijn huidige situatie oogt niet stabiel.

Eerder dit jaar werd hij zelfs opgepakt op verdenking van geweld in de huishoudelijke sfeer, terwijl afgelopen jaar zijn geliefde Porsche Panamera in het Grijs Metallic plotseling in brand vloog, nadat eerder al de BMW van zijn broer in vlammen opging. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting. Ihattaren leek nuchter onder de situatie en zei indertijd: “‘Gelukkig is materiaal makkelijk vervangbaar.”

Mohamed Ihattaren-05

Deze opvallende gebeurtenis vond plaats in dezelfde periode dat Ihattaren onder meer door John van den Heuvel in verband werd gebracht met zware jongens uit het criminele circuit. Hij zou zelfs de clubauto die hij van zijn voormalige werkgever Ajax ontving uitgeleend hebben aan een verdachte in het veelbesproken Marengo-proces.

Porsche Panamera 4S aangeboden op veilingwebsite

Enfin. Dat laten we even voor wat het is. We verschuiven de aandacht weer even naar de afgebrande stationwagen van Porsche. Hoewel het exemplaar niet meer bestuurbaar is, kan het een tof autoproject worden voor iemand die tijd en geld over heeft.

De brand heeft bijna ieder onderdeel van de Panamera aangetast. Zo is het interieur bezaaid met glasscherven, is een gedeelde van de rechterzijkant gesmolten, inclusief de koplamp, het achterraam ligt eruit en ook de bumper kan een opknapbeurt gebruiken. Om nog maar te zwijgen over de internere schade, zoals aan de krachtige aandrijflijn.

Het exemplaar had in 2018 – het jaar dat ‘ie werd afgeleverd – een nieuwprijs van € 177.010. Wat de sportieve stationwagen nu nog waard is, gaan we binnenkort ondervinden. Geïnteresseerden kunnen namelijk op de auto bieden op de website van BCA Autoveiling.

Mohamed Ihattaren-01