Er bestaan zoveel soorten restaurants dat er af en toe door de bomen het bos niet meer te zien valt. Bent u op zoek naar een goed steakhuis waar u écht lekker vlees kan eten? Deze vijf steakhuizen in de Verenigde Staten worden door Michelin beschouwd als de beste steakhuizen ter wereld!

Dit fantastische steakhuis is gelegen in het Design District van San Francisco. Op de website van Niku omschrijven ze zichzelf als ‘een op vlees gericht restaurant, met de nadruk op een in-house dry aging-programma’. Ze bereiden, samen met chef-kok Dustin Falcon, hun Japanse Wagyu op houtskool, waardoor het vlees een extra vleugje smaak ontvangt. “Bij Niku is er een huwelijk tussen Amerikaanse en Japanse gevoeligheden ontstaan. Falcon’s keuken wordt gedreven door het terroir van Noord-Californië – dat zijn weg vindt naar het menu door geoogste ingrediënten en producten van lokale boeren,” aldus Niku.

Goedkoop is dit etablissement niet. Zo zult u al snel rond de $ 100 kwijt zijn voor een goed stukje vlees. Maar de moeite waard is het zeker. Dus als u van plan bent San Francisco te bezoeken, kunt u Niku Steakhouse zeker op uw lijstje zetten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Niku Steakhouse (@nikusteakhouse)

Capa, Orlando

In Orlando, Florida is altijd veel te beleven. Maar als u op bezoek wilt bij het Four Seasons Hotel, kunt u op de 17e verdieping ook zeker een kijkje nemen bij Capa. Niet alleen kunt u daar genieten van fantastisch eten, er is ook nog eens uitzicht op de vuurwerkshow van Disney World! Echter zal chef-kok Malyna Si – de enige vrouwelijke chef-kok die aan het hoofd staat van een restaurant met een Michelin-ster in Florida – genoeg in huis hebben om uit aandacht van de ramen weg te houden.

Bij Capa hebben ze een grote variatie op het menu, van vlees tot vis en zelfs verschillende salades komen aan bod. De één nog chiquer dan de ander. Ook dit restaurant is dus zeker een aanrader op het gebied van goed vlees. Als u dus al een ticket voor Disney World heeft of zelfs in het Four Seasons hotel verblijft, ga dan zeker niet weg voordat u Capa heeft geprobeerd!

Knife & Spoon, Orlando

Als u toch al in Orlando bent, kunt u beter ook even binnenstappen bij Knife & Spoon. Dit bijzondere restaurant in Florida wordt gerund door bekroonde chef-kok John Tesar. Ze zijn gespecialiseerd op steak en zeevruchtgerechten. Gasten kunnen onder andere kiezen uit 45-, 60-, 90-, 120- en 240-dagen dry-aged cuts. Ze hebben daar dus zeker een oogje voor goed vlees. Maar ook visfans kunnen hier goed slagen, met bijvoorbeeld de hele geroosterde vis met nuoc cham-boter.

Het restaurant is gelegen in The Ritz-Carlton en kan via Open Table worden gereserveerd. Dus vooral als u in dit hotel, of in de buurt verblijft, kunt u hier zeker een keertje gaan eten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ciji Castro (@domesticgourmet)

Gwen, Los Angeles

Uiteraard kan er ook heerlijk gedineerd worden in de stad van de Hollywoodsterren: Los Angeles! Bij Gwen kunt u genieten van adembenemend goed vlees bereid door onder andere chef-kok Curtis Stone. U kunt kiezen uit á la carte of een vijfgangenmenu, waarbij u de lekkerste gerechten uit het restaurant kunt ervaren. Het ligt op een steenworp afstand van iconische Hollywood-locaties, waardoor er ook een pre-theatermenu beschikbaar is voor gasten die op zoek zijn naar een snelle hap voor een avondje stappen.

Als u zich in Los Angeles bevindt, mag u dit Michelin-restaurant zeker niet missen! Via Resy kunt u een tafel boeken voor Gwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwen (@gwenla)

Cote, Miami

Dit Koreaanse etablissement heeft meerdere locaties door de Verenigde Staten zitten, maar Michelin raadt vooral de Cote in Miami aan. Deze locatie heeft zijn menu namelijk vooral gebaseerd op een stevige en heerlijke lunch. Voor wie graag een vleesje wegeet op het midden van de dag voordat ze zijn dag weer vervolgen is dit dus een top restaurant! Niet zo vreemd dat deze een Michelin-ster bezit dus.

Eigenaar Simon Kim en chef-kok David Shim zetten hun beste beentje voort om hun klanten van het allerbeste rundvlees te voorzien. Zo kunt u onder andere genieten van Amerikaans Wagyu, A5 Japans en droog gerijpt USDA Prime, met heerlijke Koreaanse bijgerechten zoals kimchi Wagyu “paella”, gefermenteerde sojastoofpot en huisgerookt krokant buikspek. Krijgt u al trek als u hieraan denkt? Boek dan snel een tafel op hun website!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COTE Miami (@cotemiami)