Luxe parfums zijn populairder dan ooit, en dat terwijl er vaak een stevig prijskaartje aan zit. Er komen daarom steeds meer namaak-versies op de markt. Soms zijn deze makkelijk te herkennen, maar af en toe merk je het verschil in eerste instantie nauwelijks op. Je wil hier natuurlijk niet intrappen als je jezelf een dure parfum van een mooi merk cadeau wilt doen. In dit artikel geven we daarom handige tips om echte parfums en nep parfums van elkaar te onderscheiden.

1. Verpakking en presentatie 

Luxe merken hebben vaak een bijzondere manier om hun parfums te verpakken. Elegante flesjes en een hoge kwaliteit verpakking zijn dan ook een onmisbaar teken dat jouw parfum ‘echt’ is, en geen namaak-versie. Let goed op het lettertype op de verpakking en check hoe de originele variant verpakt hoort te zijn. Wijkt de verpakking af van het origineel? Dan kun je te maken hebben met namaak.  

2. Prijzen en verkooplocatie 

Als je een luxe parfum ziet voor de helft van de prijs, heb je misschien een hele goede deal gevonden. Maar het kan helaas ook zijn dat je voor de gek wordt gehouden. Haal je parfums daarom altijd van een betrouwbare verkooplocatie. Bij luxe warenhuizen zoals weet je zeker dat er niet zomaar een nepperd tussen zit en kan je vol vertrouwen jouw nieuwe favoriete geurtje scoren! 

3. De kwaliteit van het geurtje 

Heb je al een parfum in huis waarvan je niet zeker weet of ‘ie echt is? Een goede manier om dit na te gaan is door het een aantal keer te dragen. Als het parfum goed ruikt én voor een lange tijd blijft zitten, is het waarschijnlijk echt! De reden dat namaak-versies een stuk goedkoper zijn, is door het gebruik van goedkopere ingrediënten en door het parfum meer te verdunnen. De geur is hierdoor minder sterk en blijft minder lang zitten. Als jouw parfum na een aantal uur nog steeds aanwezig is, zit je waarschijnlijk goed! 

4. Codes en serienummers 

Bijna alle merk parfums hebben een serienummer of code op de verpakking staan. Je kan dus kijken of bij de parfum die je gekocht hebt ook zo’n nummer op de verpakking staat, en deze online opzoeken. Meestal staan ze online namelijk gewoon geregistreerd en krijg je dus snel antwoord over of jouw parfum echt of nep is.  

Kan je de code niet vinden of levert het online geen resultaten op? Ga er dan even mee naar de winkel waar je ‘m vandaan hebt, of een populaire parfumerie. Zij kunnen je verder helpen en checken of jij de real deal hebt aangeschaft.