Al sinds 2018 gebruikt de Nederlanden politie de Audi A6 Avant om overvallers, plofkrakers en verkeerscriminelen in de kraag te vatten. Door de jaren heen zijn er snellere interventievoertuigen (SIV) aan de garage toegevoegd, waardoor enkele modellen uit 2018 weg konden. Eén daarvan is onlangs op Marktplaats terechtgekomen.

Audi A6 Avant op Marktplaats

We doelen op een Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro S tronic uit 2018 in het glanzend wit (Ibiswit). De strepen en zwaailichten zijn eraf gehaald verwijderd, waardoor de occasion is helemaal gereed voor nieuwe doeleinden.

Het lederen interieur nodigt uit tot een ontspannen rijervaring, terwijl de geavanceerde stoelverwarming en het drievoudige klimaatcontrolesysteem zorgt dat dat ook het geval is in welke weersomstandigheid dan ook. Met voldoende ruimte voor passagiers en bagage, is de A6 Avant de perfecte metgezel voor lange reizen en avonturen.

Onder de motorkap schuilt de krachtige 3.0-liter TDI-motor, die de Audi A6 Avant tot leven brengt met 272 pk en 580 Nm koppel. Het quattro vierwielaandrijvingssysteem zorgt voor optimale grip op de weg, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, terwijl de geavanceerde S tronic-transmissie naadloos schakelt voor een dynamische en soepele rijervaring.

Dat laatste is iets wat vooral voor de politieagenten goed van pas komt. Zo is dit specifieke exemplaar een paar maanden geleden nog betrokken geweest bij een spectaculaire achtervolging op de A4, zoals te zien in de onderstaande video. Kijk maar een goed naar de kentekenplaat.

Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 5,7 seconden en topsnelheid van 250 km/u is deze Audi A6 Avant een krachtpatser die de bestuurder een adrenalinekick bezorgt.

Paar krasje aan de binnenkant

Ondanks wat ‘beschadigingen’ in het interieur, rijdt de Audi volgens de huidige eigenaar “ontzettend goed en lekker”. Het maagdelijk witte exemplaar heeft zo’n 334.000 kilometer gereden en wordt aangeboden voor € 17.980, terwijl u ook kunt bieden vanaf € 17.000. Aanzienlijk minder dan de oorspronkelijke nieuwprijs van ongeveer € 89.000.

Audi A6 Avant-01