Binnenkort krijgen Ferrari-fans de mogelijkheid om een wel heel speciale Ferrari Enzo te kopen. Het exemplaar is niet alleen eigendom van F1-coureur Fernando Alonso geweest, maar het is ook nog eens de allereerste Enzo, ofwel ‘Scocca n.1’,die is geproduceerd. “Dit is de auto die de krantenkoppen haalt!”

Allereerste Ferrari Enzo op veiling

Hoewel het de allereerste Enzo betreft, staat er slechts 4,800 op de kilometerteller. Maar zelfs Enzo’s die helemaal uitgewoond zijn, bevatten enorme waarde. Dit model werd geïntroduceerd in 2002 en werd gebouwd in een gelimiteerde oplage van slechts 399 eenheden.

Onder de prachtige carrosserie van de Enzo in de kenmerkende Ferrari-kleur Rosso Corsa ligt een ongeëvenaarde krachtbron. De auto wordt aangedreven door een 6,0-liter atmosferische V12-motor met een vermogen van maar liefst 651 pk dat wordt gecombineerd met een lichtgewicht constructie, aerodynamische vormgeving en geavanceerde elektronische systemen. De topsnelheid van meer dan 350 kilometer is sensationeel, evenals de acceleratietijd: van 0 tot 100 kilometer in slechts 3,6 seconden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MonacoCarAuctions (@monacocarauctions)

Eigendom van Formule 1-coureur Fernando Alonso

Mocht er geen bod uitgebracht worden, dan zal het in eigendom blijven van de beroemde tweevoudig F-1wereldkampioen en ex-Scuderia Ferrari-coureur Fernando Alonso. Op het moment van schrijven zijn er geen biedingen uitgracht. Dat heeft wellicht te maken met de krankrinnige startprijs van € 3 miljoen. Naarmate de einddatum nadert, zullen waarschijnlijk langzamerhand de eerst boden binnendruppelen.

Tijdens het L’ASTAROSSA-evenement op 8 juni zal de rode verschijning op het veilingblok geplaatst worden. Monaco Car Auctions, het veilinghuis dat eerder een van de voormalige Formule-1 auto’s van Michael Schumacher voor een recordbedrag afhamerde, leidt de verkoop van Alonso’s Enzo.