In de moderne voetballerij, waar jonge talenten opbloeien tot ware legendes, zijn er een aantal namen die de harten van fans over de hele wereld hebben veroverd. Een daarvan is Jude Bellingham. Hét toptalent van Dortmund zal voortaan zijn balkunsten vertonen in het maagdelijk wit, want Real Madrid heeft de 19-jarige aanvaller voor € 100 miljoen overgenomen.

Voetbalcarrière van Jude Bellingham

Geboren op 29 juni 2003 in Stourbridge, Engeland, toonde Jude Bellingham al op jonge leeftijd een buitengewoon talent voor voetbal. Op pas 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor Birmingham City in het seizoen 2019-2020, waarmee hij de jongste speler werd die ooit het shirt van de club droeg.

Zijn onmiddellijke impact op het veld en volwassenheid voor zijn leeftijd trokken al snel de aandacht van enkele van Europa’s grootste clubs. Het leidde ertoe dat hij in de zomer van 2020 werd aangetrokken door de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. De transfer naar Dortmund werd geschat op een som van ongeveer € 23 miljoen, een recordbedrag voor een 17-jarige speler.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jude Bellingham (@judebellingham)

Zijn keuze voor Dortmund was een bewijs van zijn vastberadenheid om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen en te groeien als een speler op het hoogste niveau: Bij Borussia Dortmund liet Bellingham al snel zien waarom hij werd beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie en maakte indruk in de UEFA Champions League.

Gigantsich bod van Real Madrid

Hoewel Bellingham ongetwijfeld een succesrol in de huidige formatie van Dortmund kan spelen, heeft de club eerder dit jaar een bod gekregen van Real Madrid, die ze niet af konden wijzen. Real Madrid heeft met spoed iemand nodig met een neusje voor de goal, aangezien Karim Benzema vertrok naar Saoedi-Arabië om € 300 miljoen in drie jaar te verdienen, en zijn dus bereid grof geld te betalen.

Bellingham’s marktwaarde wordt geschat op rond de € 80 miljoen, maar Los Blancos heeft € 100 miljoen betaalde om de jonge Brit in te lijven. Bellingham tekent voor zes jaar en zal in de komende dagen medisch gekeurd worden.

Het is pas de derde keer dat de La Liga-club meer dan € 100 miljoen betaald voor een speler: Eden Hazard (€ 115 miljoen) en Gareth Bale (€ 100 miljoen). Beide keren pakte dat niet per se goed uit. We zijn benieuwd hoe Bellingham uit de komt.