Volgens culinaire avonturiers, recensenten en zelfs leken is er één ingrediënten boven alle anderen uitsteekt: wagyu-vlees. Met zijn marmering, boterachtige maak en textuur biedt wagyu een onvergetelijke ervaring die zelfs de meest veeleisende smaakpapillen bekoren. Maar die ervaring heeft een forse prijs.

Geschiedenis van Wagyu-vlees

Wagyu, wat letterlijk “Japans rundvlees” betekent, heeft een eeuwenoude geschiedenis die teruggaat tot het feodale Japan. De unieke opvoeding en verzorging van deze runderen, samen met een strikt dieet en bewegingsregime, dragen bij aan de buitengewone kwaliteit van het vlees en het prijskaartje. Dit is geen alledaags vlees dat je in elke supermarkt kunt vinden!

Wagyu (A5) is de absolute koning van marmering, met een ongelooflijke verhouding tussen vet en vlees. Het resultaat is een stuk vlees dat smelt op de tong en een smaaksensatie teweegbrengt die moeilijk te evenaren is. De subtiele smaak van het vlees is het beste te ervaren wanneer het puur en eenvoudig wordt geserveerd, met slechts een vleugje zout en peper om de natuurlijke smaken te accentueren.

A7 classificatie

Op TikTok is een video viraal gegaan van Jason Ortynski (Jorts Kitchen) die een blokje rundvlees wagyu A7 presenteert, schroeit en opeet. In de video wordt gesuggereerd dat dit kleine stukje maar liefst $ 5.000 heeft gekost. Hoewel deze crème de la crème van de biefstuk, als die zou bestaan, inderdaad enorm prijzig is, blijkt de video een 1 aprilgrap te zijn geweest.

“De eerste keer dat hij ooit in Amerika is geweest”, schreef Ortynski vorig maand op Instagram. “De Maleisische Stroj-os, waarvan gedacht werd dat hij was uitgeroeid, werd in 2017 herontdekt toen ze een kudde van vier runderen vonden die rondzwierven tussen de grens tussen Maleisië en Thailand. Deskundigen waren in staat om ze bijeen te drijven en ze de juiste voedingsstoffen te geven om zich voort te planten en te overleven.”

Na ongeveer een week besloot hij de omschrijving bij de video te bewerken: “April dwazen”.