Glen Fontein is een 23-jarige Nederlandse sensatie waar de meesten van jullie waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. Dat komt omdat hij zijn sterrenstatus heeft te danken aan zijn video’s op TikTok, een jonge doelgroep. Onlangs vertelde hij aan zijn 1,9 miljoen fans dat hij binnen een half uur crashte met zijn Tesla Model Y. “Engel op m’n schouder gehad”, aldus de eigenaar van het zwaar toegetakelde voertuig.

Nederlandse TikTokker sloopt nieuw gewrapte Model Y

Hoewel hij aanvankelijk actief was op YouTube, was het zijn TikTok-persoonlijkheid die hem naar de schijnwerpers katapulteerde en waarmee hij een aanzienlijk fangroup mee verzamelde. Zijn populariteit strekt zich uit tot Instagram, waar hij trots pronkt met zijn elektrische SUV.

Met twee jaar eigenaarschap achter de rug, wilde de 23-jarige zijn rijervaring naar een hoger niveau tillen. Het was echter niet de elektrische motor met 215 pk die een upgrade kreeg, maar de esthetische aantrekkingskracht. In samenwerking met de bekwame vakmensen van Street Customs kreeg het model uit 2021 van Glen een nieuwe uiterlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door StreetCustoms (@streetcustoms)

Helaas was Glen’s genot van zijn schitterend gewrapte Tesla van korte duur. Slechts tientallen minuten na aanvang van zijn reis onderging zijn dierbaar bezit een vroegtijdige ondergang.  Een kostbaar ongeluk, gezien de nieuwprijs van de Tesla Model Y van om en nabij de € 66.300. Gelukkig kwam Glen er met lichte verwondingen vanaf, met slechts een lichte hersenschudding en een paar krassen.

Ondanks de geleden schade is de auto volgens Fontein niet afgeschreven. Vandaag krijgt hij te horen wat het schadebedrag is en naar verwachting kan het model van het autobedrijf van Elon Musk gewoon gerepareerd worden.

Glen Fontein