Het gaat allesbehalve lekker met Peter Gillis. De roemruchte campingbaas, bekend van SBS 6-realityserie ‘Massa is Kassa’, is verwikkeld in een rechtszaak met zijn ex Nicol Kremers, oftewel ‘Nicolleke’ vanwege een vermeende mishandelingszaak. Tot overmaat van ramp wordt nu ook één van zijn parken in België gesloten. Zijn bedrijf Oostappen Groep moet aldaar binnen 12 maanden weg. Het gaat om vakantiepark Het Blauwe Meer in Lommel.

Geen lekkere week voor Peter Gillis

Gillis is de laatste tijd steeds vaker onderdeel van wat controverse. De Brabantse multimiljonair wordt ervan beschuldigd dat zijn parken vies en slecht onderhouden zijn. Zodoende werden er al eens geen vergunningen voor zijn parken afgegeven en moet hij regelmatig dwangsommen betalen. Een pas aangeschaft park in het Limburgse Valkenburg mocht hij niet eens openen. Zo ook onlangs, toen hij een dwangsom moest betalen aan de gemeente Peel en Maas in Brabant omdat hij illegaal migranten had gehuisvest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Ook werd Gillis eind 2022 beschuldigd van het mishandelen van zijn toenmalige vriendin, Nicol Kremers. Dat bericht werd destijds door beide partijen ontkracht, maar nu stapt Kremers toch naar het gerecht. De zaak zou oorspronkelijk eind augustus voorkomen, maar wordt door de toevoeging van extra informatie nu waarschijnlijk verder uitgesteld. Gillis zou Kremers vermoedelijk onder andere in haar rug en neus hebben gebeten. Nu komt het catastrofe omtrent zijn Belgische park daar nog eens bij.

Gillis moet noodgedwongen Belgisch park sluiten

De gemeente Lommel, waar het desbetreffende park staat, botste al langer met Gillis over onder meer de misstanden met arbeidsmigranten en de slechte woonkwaliteit in zijn vakantiepark. Dat is nu tot een dieptepunt gekomen.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Gillis heeft in 2019 niet de erfpacht van het park vernieuwd. Dat heeft het stadsbestuur aangegrepen om Gillis voor de rechter te slepen. De rechter heeft de gemeente Lommel in het gelijk gesteld. Gillis moet het park nu binnen 12 maanden opdoeken en onrechtmatig gebouwde constructies afbreken. Het vakantiepark zal daarna kosteloos moeten worden overgedragen aan de gemeente.

Mocht vakantiepark Het Blauwe Meer binnen 12 maanden niet gesloten zijn, moet de realityster een boete van € 1.000 per dag betalen per dag dat het park nog open is. Maar dat kan de beste man wel leien.