Dat Ryan Reynolds en Rob McElhenney sportploegen kunnen laten groeien, blijkt wel uit het successeizoen van Wrexham AFC, de voetbalclub die in april van dit jaar naar de Engelse League Two promoveerde. Kunnen ze dit kunstje dunnetjes overdoen met Alpine Racing, het Formule 1-team waar ze 24% van de aandelen in hebben gekocht?

Nieuwe investeringsgroep Alpine Racing

Een consortium bestaande uit Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments heeft € 200 miljoen ($ 217,8 miljoen) geïnvesteerd om een ​​aandelenbelang van 24% Alpine Racing te verwerven. De laatstgenoemde investeringsgroep is opgericht door Reynolds, die een historische deal met T-Mobile sloot, en McElhenney, met Michael B. Jordan als mede-investeerder.

Renault, het moederbedrijf van het Formule 1-team, kondigde het heugelijke nieuws eerder deze week aan. Deze deal zorgt ervoor dat het F1-team nu wordt gewaardeerd op een slordige € 900 miljoen. De investering zal “de groeiplannen en sportieve ambities van Alpine in de F1 versnellen”, aldus het Laurent Rossi, CEO van Alpine. “Ten eerste zullen Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments, als internationale spelers met een sterke staat van dienst in de sportindustrie, hun erkende expertise inbrengen om onze media- en marketingstrategie te stimuleren, essentieel om onze sportieve prestaties op de lange termijn te ondersteunen.”

Baanbrekende succes met promovendus Wrexham

Het ziet eruit als een logische stap van de Hollywood-sterren, na hun sportieve succes met de Welshe voetbalclub Wrexham die ze in 2021 voor $ 2,5 miljoen overnamen. De twee Hollywood-acteurs hebben Wrexham AFC in een mum van tijd getransformeerd tot een gerespecteerd club die twee maanden geleden voor het eerst in 15 jaar tijd promoveerde. Als beloning hebben de twee eigenaren de spelers getrakteerd op een tripje naar gokwalhalla Las Vegas.