Ryan Reynolds en Rob McElhenney hebben het wat voor onmogelijk werd gezien mogelijk gemaakt. De twee Hollywood-acteurs hebben Wrexham AFC getransformeerd tot een gerespecteerd club die eerder dit jaar werd gepromoveerd naar de Engelse Football League. De eerste keer in vijftien jaar tijd! Als beloning hebben de twee eigenaren de spelers getrakteerd op een tripje naar gokwalhalla Las Vegas.

Promotie van Wrexham AFC

Het harde werk en de toewijding van Reynolds en McElhenney hebben vast en zeker zijn vruchten afgeworpen. Wrexham AFC begon successen te boeken op het veld. Ze klommen op in de ranglijsten en kwalificeerden zich voor prestigieuze competities.

Maar het succes beperkte zich niet tot de voetbalprestaties. De stad Wrexham bloeide op door de economische groei en de verhoogde zichtbaarheid die de club met zich meebracht. De investeringen van Reynolds en McElhenney betaalden zich niet alleen terug in termen van winst, maar ook in de wedergeboorte van een gemeenschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wrexham AFC (@wrexham_afc)

Dit is geen typisch verhaal over beroemdheden die investeren in een sportteam om hun ego te strelen. Nee, dit is het verhaal van twee mannen die gepassioneerd zijn over voetbal en vastbesloten waren om een club te redden en groter te maken dan ooit tevoren. De ambitie is duidelijk: ”Het plan is nu, en is altijd geweest, de Premier League”, aldus Reynolds die in april van dit jaar een miljoenenhuis in Wales kocht om dichterbij zijn voetbalclub te wonen.

Om hun dankbaarheid te tonen, besloten Reynolds en McElhenney alle spelers mee te nemen Las Vegas voor een onvergetelijk avontuur.

“Ik ging mee op de Vegas-reis, en laat me je vertellen, maat, het was iets anders”

Eén van de meest bekende spelers van de club, is zonder twijfel Ben Foster, voormalige doelman van Engeland én Manchester. Ondanks dat hij zich later in het seizoen voegde bij de club, heeft een een cruciale rol gespeeld in de promotie van Wrexham. Ook hij ging mee op de Amerikaanse reis.

@thefellaspod How much?!? #benfoster #wrexham #ryanreynolds ♬ original sound – The Fellas Podcast

“Ik ging mee op de Vegas-reis, en laat me je vertellen, maat, het was iets anders”, vertelt de gevierde doelman in de podcast The Fellas. “De manier waarop Rob McElhenney en Ryan Reynolds het hebben georganiseerd, was als niets wat ik ooit heb gezien. Zodra we aankwamen, was het een wervelwind. Meteen douchen, snel omkleden, naar Hakkasan voor het diner, en daarna meteen door naar de Hakkasan-nachtclub.”

Volgens Foster heeft niemand van de staf of de spelers hun portemonnee te hoeven trekken, de twee steenrijke eigenaren namen iedere rekening op zich. “Het moest op zijn minst een half miljoen gekost hebben. Ze hebben echt overal voor gezorgd, maat.”

“We liepen naar binnen en plotseling stopte de muziek. Het Wrexham-anthem begon te spelen en het voelde alsof de hele plek van ons was. We hadden een enorme VIP-ruimte, versierd met Wrexham-doeken die van het plafond hingen, confetti en glitters spatten in alle richtingen.”

En als kers op de taart was er een gigantisch scherm in de ruimte waar onder meer de goals van Paul Mullin  te zien waren. “Het was middernacht, de muziek stopte en een ongelooflijke show ontvouwde zich voor onze ogen. We dachten alleen maar: ‘Wat gebeurt hier in hemelsnaam?”