Al sinds 1999 rijden jaarlijks meer dan 100 speciale voertuigen mee met de zogenoemde Gumball 3000, opgericht door de Britse ondernemer Maximillion Cooper. Ook dit jaar stond een colonne aan exclusieve auto’s aan de startstreep van het evenement die dit jaar ook langs de Nederlandse hoofdstad Amsterdam loopt.

De auto’s van de Gumball 3000 passeren Amsterdam

De Gumball 3000, één van ’s werelds meest legendarische autorally, trekt jaarlijks autoliefhebbers van over de hele wereld aan, die samenkomen om deel te nemen aan een epische reis vol snelheid, kracht, exclusiviteit en opwinding. Met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende lijst van deelnemers is de Gumball 3000 een viering van de autotechniek, van vroeger tot modern.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gumball 3000 (@gumball3000)

“Het idee voor Gumball 3000 was altijd dat het een avontuur moest zijn voor de deelnemers, een ervaring die ze nooit zullen vergeten”, lezen we op de website van het auto-evenement. Wat begon als een avontuurlijke roadtrip met vrienden, groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen. Sinds de eerste editie heeft de Gumball 3000 de harten gestolen van deelnemers en toeschouwers wereldwijd.

Route van de Gumball 3000

Elk jaar wordt er een nieuwe en spannende route uitgestippeld voor de Gumball 3000. Deze route omvat meestal meerdere landen en continenten, waarbij deelnemers door iconische steden en adembenemende landschappen racen. De 2023-editie ging op 10 juni van start in het Schotse Edinburgh en eindigt op 17 juni in de jachthaven Porto Montenegro.

In de tussentijd doorkruizen de deelnemers steden als London, Brugge, Amsterdam, Verbier, Venetië, Ljubljana, Boedapest en Split. De rally belooft altijd een unieke en opwindende ervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gumball 3000 (@gumball3000)

De Gumball 3000 trekt een eclectische mix van deelnemers aan, waaronder beroemdheden, professionele coureurs, zakenmagnaten en autoliefhebbers van alle achtergronden, zoals de ondernemer Fred Grifhorst, eigenaar van FG-Groep, uit Heerhugowaard.

Het is niet ongebruikelijk om supercars, vintage klassiekers en zelfs unieke gepersonaliseerde voertuigen te zien die speciaal voor deze rally zijn gebouwd. Gisteren 14 juni stroomden de diverse (sport)wagens de Nederlandse hoofdstad binnen.