In elke flitsende jachthaven over de hele wereld is het gezien en gezien worden. De eigenaren van de peperdure jachten laten zich dan ook maar al te graag bedienen door de crew, terwijl zij genieten op het achterdek van een culinair diner. Er zijn allerlei manieren om de show stelen, maar als u de nieuwe eigenaar wordt van dit schip, trekt u hoogstwaarschijnlijk meer bekijks dan andere jachten.

’s Werelds grootste houten jacht

Helaas heeft dit superjacht geen naam, los van de projectnaam ‘Full Custom wooden superyacht’, maar we hebben het niemand zomaar over een jacht. Dit is ’s werelds grootste houten jacht. Het schip met een lengte van 50 meter is gebouwd door een scheepswerf uit Dubai en na een lang bouwproces werd het jacht in 2020 opgeleverd aan een anonieme eigenaar. Alhoewel het houten jacht prachtig uniek in zijn soort is, is de eigenaar er na twee jaar al uitgekeken. Het jacht staat nu in de verkoop bij de internationale jachtmakelaardij Bush & Noble.

Houten jacht

Om het jacht zo goed mogelijk in de etalage te laten shinen, werd de boot afgelopen november voorzien van een nieuwe laklaag. Waar het houten schip aanvankelijk te koop stond voor $ 10.620.000, maar daar is ondertussen ruim $ 600.000 vanaf gesnoept. U kunt nu het jacht overnemen voor een prijs van $ 9.995.000.

Het jacht biedt ruimte voor twaalf gasten in zes ruime slaapkamers. De mastersuite heeft een en-suite badkamer, inclusief regendouche, en een walk-in-closet. De kapitein van het jacht wordt niet overgeslagen en heeft een eigen hut met tevens een en-suite badkamer.

Om uw verblijf op het jacht in goede banen te leiden en tot in de puntjes te verzorgen, is er natuurlijk bemanning aanwezig. De leden van dat team kunnen overnachten in de vijf bemanningshutten.

Jacht hout

Foto: Bush & Noble International Yacht Brokerage

Op de verschillende dekken kunt u heerlijk genieten van de door de bemanning bereide diners om vervolgens. Wanneer er een ’s zomerse onweersbui onderweg is kunt u zich verplaatsen naar binnen om hier aan de bar een te genieten van een heerlijke cocktail. Of zet een film aan en neem plaats op een van de verschillende lounge banken.

U hoeft niet bang te zijn dat u op een houten bank moet zitten, want gelukkig is niet het hele jacht gemaakt van hout. Het interieur is namelijk voorzien van comfortabele meubels die zijn geïmporteerd uit Italië en er is gebruik gemaakt van marmeren onderdelen en diverse soorten behang.

Interieur houten jacht

Foto: Bush & Noble International Yacht Brokerage

Het enige nadeel van dit formidabele jacht, is het onderhoud. Het jacht zal een stuk vaker uit het water moeten voor een grondige onderhoudsbeurt en een laklaag. Daarbij komt het jaarlijks onderhoud ook nog is kijken, dat staat gelijk aan zo’n 10% van de aankoopprijs per jaar. Al met al kunnen we wel stellen dat u genoeg geld over moet hebben na de aankoop van het jacht, want anders zal het jacht na één jaar al verpieteren.

Mocht u nu razend enthousiast zijn over het jacht en een bezichtiging in willen plannen, dan moet u afreizen naar Dubai, want daar dobbert het jacht op dit moment. Als u er dan toch bent kunt u er misschien een kleine vakantie aan vast plakken om uw keuze over de aankoop van het jacht eens goed te overwegen.

Wel kunt u alvast een kleine sneak peak van het jacht nemen door het bekijken van de onderstaande video.