In de Verenigde Staten komt men vaak verlaten gebouwen tegen, waarvan de meeste nog in een goede staat verkeren. Van oude ziekenhuizen tot kerken tot zelfs verlaten villa’s. Een ‘urban explorer’, zoals velen die verlaten gebouwen bezoeken zich noemen, besloot een kijkje nemen in een prachtige verlaten villa die ooit aan een fraudecrimineel toebehoorde.

Man wordt opgepakt voor bankfraude en krijgt 20 jaar celstraf

Het pand werd in 2002 in de Amerikaanse staat New Jersey gebouwd en heeft een woonoppervlak van bijna 1.860 m². Ooit bevond hier zich een fitnessruimte, thuisbioscoop, kappersruimte, balzaal, een wijnkelder en nog veel meer, maar deze villa wordt inmiddels niet meer bewoond.

In 2009 werd de eigenaar namelijk aangeklaagd voor bankfraude en faillissementsfraude, omdat hij een valselijk faillissement had aangevraagd in een poging zijn vermogen te verbergen van schuldeisers. Hij claimde oorspronkelijk dat hij maar $ 5.000 contant zou hebben en geen geen huishoudelijke artikelen, geen sieraden, geen voertuigen of andere persoonlijke bezittingen van enige waarde, wat een leugen bleek te zijn.

Verlaten villa

De FBI ontdekte namelijk dat de man meer dan $ 200.000 aan persoonlijke bezittingen had, die hij met opzet had verborgen voor de rechtbank. Daarvoor kreeg hij in eerste instantie 20 jaar celstraf voor opgelegd. Echter werd zijn straf twee jaar later flink versoepeld. Hij werd veroordeeld tot ongeveer vijf jaar gevangenisstraf en moest een restitutie van $ 12 miljoen betalen. Een gedeelte van het papierwerk van deze man ligt tot de dag van vandaag nog in het verlaten huis.

De duurste villa uit de wijk, nu verwaarloosd en verlaten

Deze villa was in 2009 de duurste villa uit de wijk, met een waarde van maar liefst $ 8 miljoen. Helaas is de woning nu nog maar een fractie van zijn originele prijs waard,. Dit komt voornamelijk doordat de woning na de verlating van zijn eigenaar compleet is verwaarloosd en er zelfs een brand woedde.

Bezoekers trekt de woning nog wel, maar enkel om het pand te voorzien van de nodige graffiti en om de nog staande meubels te vernielen of te jatten. Ook de ramen zijn inmiddels allemaal verwijderd om plaats te maken voor hout, in de hoop dat zwervers en criminele activiteiten buiten het huis zullen blijven.

Verlaten Villa

Hoewel de woning zijn mooiste dagen heeft gehad, zijn er nog een hoop details te zien van wat de woning vroeger voor moest stellen. Zo staat er nog een overkapping in de achtertuin, die als een prachtige serre gediend zou kunnen hebben. Vele afwerkingen van het gebouw geven een klassiek Romeinse stijl, wat een chique sfeer creëert.

De indeling van de woning werd bepaald door sierlijke rondingen en de plafonds waren bezaaid met prachtige afwerkingen, ook waar ooit hoogstwaarschijnlijk een kroonluchter hing. De bovenverdieping is vanaf de leefruimte te zien doormiddel van een open indeling met balkons. Ook deze zijn sierlijk afgewerkt en hebben verschillende rondingen, wat de woning nog groter doet ogen.

Als u de graffiti wegdenkt, kunt u zich waarschijnlijk wel voorstellen hoe hier de meest prachtige meubels hebben gestaan. Een mooie bank voor de open haard met een luxe televisie erboven. Een prachtige eettafel met genoeg stoelen voor een groot gezelschap, een ruime en gezellige keuken en nog veel meer. De woning was een duidelijke mix van moderne en klassieke stijlen. In de badkamer bevonden zich onder andere een prachtige dubbele wastafel en toilet, die nu nog steeds te bewonderen vallen.

Al met al heeft de woning nog een klein deel van zijn pracht en praal behouden. Misschien met geluk weet de woning een nieuwe eigenaar te krijgen in de toekomst en zal deze nog omgetoverd kunnen worden. Al is de kans helaas klein, gezien vele verlaten gebouwen in de Verenigde Staten na jaren geen nieuwe eigenaar meer zien. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk een vervallen villa blijven.