Bekend om zijn spectaculaire evenementen en virale momenten als YouTuber, heeft Paul de aandacht van miljoenen mensen getrokken, waaronder zijn lieftallige vriendin, de Nederlandse schaatser Jutta Leerdam. De Amerikaanse YouTuber turned vechter heeft op Instagram foto’s gedeeld van zijn nieuwe villa en op YouTube een housetour.

Villa van Jake Paul kostte $ 16 miljoen

Afgelopen maand reisde Paul zelfs af naar Friesland om daar de vrienden en familie van Leerdam te leren kennen. De Friese nuchterheid staat in schril contrast met de extravagante levensstijl van de Amerikaan. Maar blijkbaar konden ze het allemaal goed met elkaar vinden.

Paul is ondertussen alweer terug in de VS, Puerto Rico is namelijk ‘unincorporated territory’ van de Verenigde Staten, en gaat zichzelf naar eigen zeggen weer meer richten op het maken van video’s. Zoals een huistour van zijn nieuwe villa. “Ik heb een nieuw huis gekocht”, schrijf hij op social media. “Huistour live op YouTube nu en ik ben terug om elke woensdag nieuwe video’s te posten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Als een van de 50 best betaalde sporters wereldwijd van afgelopen jaar komt deze transactie niet zomaar uit de lucht vallen. Het geld klotst tegen de plinten bij de YouTuber, maar dat gebeurt nu bij een nieuw pand met acht slaapkamers in Puerto Rico.

De keuze viel niet zomaar op het Caribische eiland, want ook zijn grotere broer Logan besloot eerder al Los Angeles in te ruilen voor het tropische eiland. De broers raakten verliefd op het eiland tijdens hun bokstrainingen en het feit dat er geen inkomstenbelasting is, speelt wellicht ook een factor.

Mancave met alles erop en eraan

Jake’s nieuwste eigendom met 1115 m2 aan woonoppervlak bestaat enkel uit hoogtepunten, zoals een fitnessruimte, een royaal zwembad, een indoor honkbalbaan in de manave, een muziekstudio, een bioscoop en 12 badkamers. In zijn huis, zowel binnen als buiten, zijn diverse tv’s geïnstalleerd, waaronder een boven het BBQ-terras. “Geweldig om naar gevechten te kijken”, merkt Paul op. In de garage kan de Amerikaan zo’n zes auto’s stallen, terwijl buiten drie Bugatti steppen geparkeerd staan.