Om de zoveel tijd staat er weer een nieuw exemplaar bovenaan als we de prijs op Marktplaats van hoog naar laag zetten. Het zijn echter wel vaak modellen van dezelfde autofabrikanten, zoals Ferrari, Lamborghini of Rolls-Royce. Op het moment van schrijven is een Lamborghini Aventador SVJ de duurste auto op het Nederlandse verkoopplatform.

Lamborghini SVJ 63 op Marktplaats

De SVJ 63 is een eerbetoon aan het jaar waarin Lamborghini werd opgericht, 1963, en de afkorting “SVJ” staat voor Superveloce Jota, wat in het Italiaans “supersnel” betekent. Deze naamkeuze is allesbehalve toevallig, want de Aventador V12 SVJ 63 is een echte snelheidsduivel onder de supercars.

Wat meteen opvalt aan de SVJ 63 is zijn adembenemende ontwerp. Lamborghini staat bekend om zijn gewaagde en futuristische ontwerpen, en de SVJ 63 is daar geen uitzondering op. Het model is voorzien van scherpe lijnen, luchtinlaten en aerodynamische elementen die niet alleen zorgen voor een opvallende uitstraling, maar ook bijdragen aan de indrukwekkende prestaties.

Onder de motorkap van de Lamborghini Aventador V12 SVJ 63 ligt een 6.5-liter V12-motor die maar liefst 770 pk produceert. Deze krachtige motor wordt gekoppeld aan een geavanceerde transmissie met zeven versnellingen die zorgt voor een soepele en snelle acceleratie. Met een 0-100 km/u sprinttijd van slechts 2,8 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u behoort de SVJ 63 tot de snelste productieauto’s ter wereld.

Blu Tawaret

Wat de SVJ 63 echt speciaal maakt, is echter zijn beperkte productieaantal. Met slechts 63 exemplaren wereldwijd is dit een van de meest exclusieve Lamborghini-modellen die ooit zijn gemaakt. Dit maakt de auto tot een waardevol verzamelobject voor autoliefhebbers en investeerders. Geen verrassing dat deze auto alleen binnen het bereik ligt van de meest vermogende autoliefhebbers.

Deze specifieke Lamborghini Aventador V12 SVJ 63 in de opvallende kleur Blu Tawaret heeft 8.000 kilometer op de teller staan en wordt via Marktplaat aangeboden door Maasdijk Automotive uit het Noord-Brabantse Nieuwendijk. Wie ‘m koopt is een ‘collecters item’ rijker, maar wel een stuk armer. Deze Nederlandse SVJ kost namelijk € 889.740.