Bent u een groot fan van Lego of heeft u kinderen die er graag mee spelen? Dan weet u waarschijnlijk wel hoe groot sommige sets kunnen zijn. Zo is er een gloednieuwe Lord of the Rings Lego-set die uit maar liefst 6.167 bouwstenen en 15 minifiguren bestaat. Die set is enorm, maar komt nog nét niet in de buurt van de vijf grootste Lego-sets ter wereld.

Lego-sets voor volwassenen

Het bouwmerk heeft zeker in de gaten wie hun grootste doelgroep is. Zo is het bedrijf de laatste jaren zich meer gaan focussen op het maken van Lego-sets die bedoeld zijn voor volwassenen. De bouwwerken zijn complexer en vergen meer tijd en moeite dan de meeste Lego-sets die voor alle leeftijden bedoelt zijn.

De vijf grootste Lego-sets passen ook zeker in deze categorie. Let’s go!

5. Star Wars – Millennium Falcon

Deze enorme set van Star Wars geeft u de mogelijkheid om het ruimteschip van Han Solo na te bouwen. De set bestaat uit maar liefst 7.541 bouwstenen en er komen zeven minifiguren bij, waaronder Han Solo zelf en Chewbacca. Deze set is zeldzaam en zeer geliefd onder de verzamelaars. Dat mag ook wel, gezien de prijs van de set wel € 849,99 is.

Lego Millenium Falcon

Foto: Lego

4. Colosseum

Als u ooit in Rome bent geweest, weet u uiteraard hoe indrukwekkend het prachtige bouwwerk is in het echt. Deze set is gebaseerd op het fenomenale Colosseum, met een hoogte van 27 centimeter, een breedte van 52 centimeter en een diepte van 59 centimeter is deze miniatuurversie perfect voor alle Italië-fans! Echter moet u wel geduld hebben met deze set, aangezien er maar liefst 9.036 bouwstenen in het pakket zitten. Ook moet u het prijskaartje zeker niet vergeten: de miniatuurversie van het Colosseum kost namelijk wel € 549,99.

Lego Colosseum

Foto: Lego

3. Titanic

Voor fans van de filmklassieker is deze Lego-Titanic een prachtige uitdaging. Het schip heeft een schaal van 1:200 met een lengte van 135 centimeter en komt met 9.090 bouwstenen, waardoor u zeker wel even zoet bent met dit enorme bouwpakket. Echter is het indrukwekkende plaatje wat u daarmee kunt creëren meer dan de moeite waard. En dat voor maar € 679,99. Wat een koopje.

Titanic

Foto: Lego

2. Eiffeltoren

Wie wil er nog naar Frankrijk na het zien van deze bouwset? Haal Parijs bij u in huis met deze prachtige op schaal gemaakte versie van de Eiffeltoren. Maar wees gewaarschuwd: deze toren komt in 10.001 bouwstukken, dus weet dat u deze waarschijnlijk niet in één dag af zal hebben. Het is daarnaast ook de allerhoogste Lego-set ter wereld met een hoogte van wel 149 centimeter! De prijs van deze toren is dan ook maar liefst € 629,99.

Eiffeltoren

Foto: Lego

1. Wereldkaart

Voor de échte wereldreizigers heeft Lego nu een prachtige wereldkaart bouwset ontworpen! Deze set komt met – houd u zich vast – maar liefst 11.000 bouwstenen! Het is een set vol met kleur en is een prachtige en accurate kaart van de wereld. Er komen zelfs gekleurde markers bij waarmee u kunt aangeven op de kaart waar u allemaal bent geweest. En dat voor maar € 249,99, wat deze grootste set op aarde relatief veel goedkoper maakt dan alle andere sets. Waarschijnlijk komt dit omdat deze set een plat figuur voor moet stellen in plaats van een enorm 3D-bouwwerk.

Lego wereldkaart

Foto: Lego