Sharon Hilgers (34), oprichter van het sieraden- en kledingmerk My Jewellery, heeft net als afgelopen jaar een plekje in Quote’ s Top 100 Jonge Miljonairs staan. Zij wordt door het zakenblad gezien als de succesvolste en rijkste vrouw van Nederland, maar om dat te bereiken heeft de in Brabant woonachtige dame een lange weg af moeten leggen.

Sharon Hilgers is niet te houden

De Brabantse onderneemster werd vorig jaar enigszins verrast toen ze debuteerde in de Quote-lijst, maar het kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Zij weet namelijk meer dan wie ook weet welke positieve resultaten haar geesteskind heeft behaald.

Voorheen was Hilgers werkzaam als docente Frans, aangezien ook haar vader en moeder beiden voor de klas staan, maar ondervond dat dit niet haar roeping was. Daarom werd in 2011 sieradenmerk My Jewellery opgericht. Een langgekoesterde wens van haar. Toen ze lesgaf had ze al een kleine onderneming in de sieraden en dat daar meer potentie in zat, moge inmiddels duidelijk zijn.

Vanuit haar appartementje begon ze met praktisch niets. Toen de eerste bestellingen de deur uitgingen besloot ze haar eerste werknemer aan te nemen (die er tot de dag van vandaag nog steeds werkt). Na verloop van tijd groeide het bedrijf zo snel dat er steeds meer vacatures uitgestuurd werden.

Ook werden er fysieke vestigingen geopend. “Van een webshop ga je de retailkant op, dat waren dingen waar ik helemaal geen verstand van had en die ik moest leren. Maar als je doorzet en blijft inzetten op mogelijkheden, kom je uiteindelijk uit waar ik dus nu ben”, vertelt ze aan het AD.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door my-jewellery.com (@myjewellery)

650 werknemers en tientallen vestigingen

Van een eenvoudige webshop is het sieradenbedrijf uitgeroeid tot een werknemersbestand van 650 man sterk en staan er winkels door het hele land en sinds kort zelfs in België en Duitsland. Daar liggen nou eenmaal groeimogelijkheden, aldus Hilgers. Haar grote droom is om in de nabij toekomst een winkel in Parijs te openen. “Dat zou echt top zijn, maar daar zijn we nu echt nog niet klaar voor.”

Ondanks dat ze in zichzelf geloofd, moet ze af en toe in haar arm knijpen om het allemaal te beseffen. “Ik denk dat ik wel een neus heb voor trends en dat ik veelzijdig ben. Het gaat echt niet allemaal vanzelf, maar zolang ik er plezier in heb en gemotiveerd ben, is dat een goed teken.”

Haar vriend, met wie ze al 18 jaar samen is, werkt inmiddels al zes jaar bij het bedrijf en neemt de data voor zijn rekening. Dat voelde niet direct als de juist keuze, maar ze enthousiasmeren elkaar, zonder elkaar in de weg te zitten. “We hebben allebei eigen teams, dus het is niet dat we heel vaak samen in meetings zitten. En dat zou voor mij ook niet perse hoeven.”

Het vermogen van My Jewellery-oprichter Sharon Hilgers

Een zeer knappe prestatie. Zeker voor iemand die alles met eigen geld doet. Er komen geen financiers aan te pas. Dat is een bewuste keuze geweest, aangezien ze alles zelf onder controle wil houden, vertelt ze aan Quote.

Volgens Quote behoort Hilgers tot de top van de Nederlandse zakenvrouwen. Voorheen werd er voornamelijk gerept over de prestaties van Olcay Gulsen, Nikkie Plessen en Nicolette van Dam, maar nu is het tijd voor Hilgers om te stralen. Net als afgelopen jaar wordt haar vermogen geschat op maar liefst € 45 miljoen. Chapeau!