“Oceanco kondigt met trots de levering aan van Seven Seas”, schrijft de Nederlandse scheepswerf. Het is de tweede keer dat Oceanco in opdracht van de legendarisch Hollywood-regisseur Steven Spielberg aan de slag ging. Het tweede, nieuwste plezierschip is echter wel 23 meter langer dan de eerste.

Aflevering van Seven Seas van Steven Spielberg

Project Y720 is ondertussen omgedoopt tot Seven Seas, een verwijzing naar de zeven kinderen van de Amerikaanse eigenaar. Zijn andere superjacht heette ook al zo, maar toen hij die in 2021 verkocht, werd deze hernoemd tot Man of Steel. Dat betekent dat de naam Seven Seas weer beschikbaar kwam.

Spielburg zal ongetwijfeld blij zijn met het eindresultaat. En tegelijkertijd opgelucht, want het jacht was nogal een hoofdpijndossier. Het op vier na grootste schip door Oceanco is dan ook niet niks. De eerste keer dat we het jacht konden aanschouwen was in 2022, toen het jacht uit de bouwloods in Zwijndrecht werd gerold.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oceanco (@oceancoyacht)

Faciliteiten van het in Nederland gebouwde superjacht

Op het gebied van entertainment zullen gasten niets te kort komen. Het jacht – samengesteld door Sinot Yacht Architecture & Design en Molly Isaksen Interiors – beschikt namelijk over een indrukwekkende collectie van kunst, een garage die plaats biedt aan verschillende jetski’s en er zijn diverse ligplekken om te zonnen op één van de teakdekken.

Hoewel er geen beelden van haar interieur zijn, spreekt de bouwer over een “voortreffelijke gebruik van natuurlijke materialen en glas aan boord, waardoor gasten een ongeëvenaarde naar buiten gerichte ervaring krijgen”. Andere state-of-the-art faciliteiten van het jacht zijn onder meer de fitnessruimte, de uitgebreide spa, de bioscoopzaal en uiteraard kan een zwembad niet ontbreken.

Een eental weken lanceerde Oceanco hun grootste jacht tot op heden, het 127 meter lange superjacht Koru. Oftewel het nieuwste speeltje van Amazone-oprichter en filantroop Jeff Bezos en zijn verloofde Lauren Sanchez.