Jordi van den Bussche, de echte naam van YouTuber Kwebbelkop, geldt als één van de meest succesvolle YouTubers des lands. Op zijn kanaal heeft hij inmiddels 15 miljoen abonnees, en is daarmee de grootste YouTuber van Nederland. De Amsterdammer heeft van zijn YouTube-kanaal inmiddels een bedrijf gemaakt en heeft dan ook de beschikking over een behoorlijk kantoor, “ter waarde van € 25 miljoen”, waar hij maar al te graag een rondleiding door geeft.

De carrière van Kwebbelkop nog altijd in de lift

De nog maar 28 jariger Kwebbelkop geldt als een mondiale gevestigde in de YouTube-wereld. Hij verwierf zijn wereldwijde bekendheid met game-video’s die hij in het Engels van commentaar voorzag. Volgens hem om een zo groot mogelijke community op te bouwen. En dat is aardig gelukt, met op elk actief platform miljoenen volgers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Van den Bussche begon in 2008 met het plaatsen van video’s op YouTube en concentreerde zich vanaf 2012 op dagelijkse opnames van videospellen (eerst veel Minecraft, later vooral Grand Theft Auto V), aanvankelijk samen met zijn vriend en voormalig huisgenoot Jelle van Vucht, die in hetzelfde genre ook succes behaalde, en later alleen. Hij verwierf een deel van zijn vermogen onder meer door de advertentie-inkomsten via YouTube en via promotievideo’s voor producten en met zijn eigen bedrijven.

Zijn totale vermogen wordt inmiddels geschat op € 14 miljoen, en dat terwijl hij nog maar 28 jaar is.

Rondleiding door het kantoor van Jordi van den Bussche

De tour begint bij een pooltafel ter waarde van zeker € 900, die Van den Bussche naar eigen zeggen gratis heeft gekregen. Het zet gelijk de toon voor verder in het kantoor. Te zien is dat de YouTuber behoorlijk wat personeel en stagiaires – die wij van Pure Luxe overigens ook nog zoeken – tot zijn beschikking heeft voor de meest uiteenlopende taken. Zo zijn er grafisch vormgevers, Ai-coördinatoren en is er iemand fulltime bezig met het bekijken van films en series om inspiratie op te doen voor nieuwe video’s.

Verder komt ook nog de opnamestudio aan bod, die vanzelfsprekend helemaal volstaat met de meest geavanceerde apparaten. Bekijk de volledige rondleiding in de video hieronder: