Wibi Soerjadi (54) is zonder twijfel de meest bekende pianist uit ons lage landje. Met nationale en internationale prijzen, koninklijke onderscheidingen (in 2022 bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau) en uitverkochte concerten in binnen- en buitenland kan klassiek-liefhebbend Nederland niet om deze grootmacht heen. Maar wat zijn zijn tarieven anno 2024?

Talentvolle Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi werd geboren op 2 maart 1970 in Leiden, Nederland. Als zoon van een pianoleraar begon hij al op jonge leeftijd met het verkennen van de wereld van muziek. Zijn unieke aanleg voor piano werd al snel duidelijk. Al op vijftienjarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag, waarna hij ging studeren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij na drie jaar vervroegd eindexamen deed als uitvoerend musicus: geslaagd met het hoogst haalbare cijfer.

Zijn vermogen om klassieke stukken te interpreteren met een eigentijdse flair en zijn vermogen om de grenzen van de traditionele uitvoering te verleggen, maakten hem al snel een favoriet onder liefhebbers van klassieke muziek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wibi Soerjadi (@wibisoerjadi)

Wat Wibi Soerjadi onderscheidt van zijn tijdgenoten, is zijn innovatieve benadering van muziek. Hij is er altijd in geslaagd om traditionele klassieke stukken te verrijken met zijn eigen creatieve twist, waardoor ze toegankelijk worden voor een breder publiek. In 1996 trad hij op in de beroemde grote zaal van Carnegie Hall in New York en in 2005 mocht hij ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Disneyland Californië een optreden in het gelijknamige themapark in Parijs.

Maar ook recent heeft Soerjadi op unieke momenten zijn muziek mogen maken. Zoals op 5 mei vorig jaar, toen hij optrad tijdens het Concert op de Amstel ter feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wibi Soerjadi (@wibisoerjadi)

De pianist boeken voor een onvergetelijk optreden

Soerjadi ook actief de grenzen van het traditionele pianospel verlegd door multimedia-elementen toe te voegen aan zijn optredens. Zijn concerten worden vaak versterkt door visuele effecten en technologische hoogstandjes. Kortom: alles wordt uit de kast gehaald om het publiek een meeslepende en gedenkwaardige ervaring te bieden. Naast zijn uitvoerende carrière heeft Wibi Soerjadi ook naam gemaakt als componist, variërend van solo piano stukken tot werken voor orkest en andere instrumentale combinaties.

Tuurlijk kunt u nu achter uw schermpje een nummer van hem afspelen, maar in het echt wordt u meegenomen op een muzikale reis. En die reis, die heeft een prijs. Ondanks zijn status hoeft u niet al te diep in de buidel te tasten om Soerjadi te boeken. Wibi Soerjadi is namelijk al in te huren vanaf € 4.500, exclusief (geluid)techniek. Voor dat bedrag speelt hij een set van 45 minuten, afhankelijk van het soort feest. Soerjadi is te boeken voor besloten concerten of (bedrijfs)evenementen.

Interesse? Doe hier een aanvraag!