Met een mogelijke aanstaande uitbreiding van de F1-grid doen verscheidene miljardairs pogingen om een F1-team op te zetten. Onder andere Mario Andretti, oud F1-coureur en met zijn Andretti Racing al actief in meerdere raceklassen, heeft al laten weten wel oren te hebben naar een eigen F1-team. Hij is echter niet de enige gegadigde. Hij krijgt concurrentie van een aantal miljardairs, zoals zakenman Calvin Lo. Die echter niet is wie hij zegt te zijn.

Calvin Lo wil met Aziatisch team de Formule 1 in

Voor het met een nieuw team intreden in de Formule 1 is vanzelfsprekend meer nodig dan een goede passie voor de racesport. Ook enkele honderden miljoenen zijn absoluut noodzakelijk. Dat zou de Hong Kongse zakenman Calvin Lo wel even ophoesten. Hij zou zijn intrede maken met een volledig Aziatisch team. Zijn affiniteit met de koningsklasse van de autosport is naar eigen zeggen dat hij nu al één van de investeerders van het F1-team van Williams is.

Lo verwierf zijn vermogen als eigenaar van R.E. Lee international (levensverzekeringen) en R.E. Lee Capital (vastgoed). Hij zou naar eigen zeggen goed zijn voor het bezit van enkele miljarden en werd beschreven als iemand die aan Harvard had gestudeerd, een tiental huizen over de hele wereld bezat en de grootste collectie aan champagne in Azië had. Hij zou 1,2 miljard dollar hebben betaald om het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental op Taiwan te kopen. Allerlei miljarden waarmee hij maar al te graag pronkt: hij nodigde het gerenommeerde zakenblad eens uit op zijn kantoor om aan zijn rijkdom aan hen te bewijzen. om dan vervolgens te worden opgenomen in de prestigieuze miljardairslijst van het blad.

Fraudeur

Maar na wat verder onderzoek kwam Forbes erachter dat Lo helemaal niet zo rijk is als dat hij zich voordoet. Zo kwam het zakenblad erachter dat Lo niet de eigenaar is van de Mandarin Oriental en dat het bedrijf, R.E. Lee Octagon waarmee hij het hotel kocht, niet bestaat. Uit de geleverde adressen blijkt ook dat hij niet de eigenaar is van de huizen die hij claimde wel te hebben. Volgens de Harvard Business School is niemand genaamd Calvin Lo daar afgestudeerd. R.E. Lee Capital heeft bevestigd dat Lo ook niet de oprichter daarvan is, al is zijn moeder wel een voorzitter daar, maar het heeft ook bevestigd absoluut niet 8 tot 10 miljard dollar aan vastgoed te bezitten. Zijn vermogen wordt door Forbes op zo’n € 8- tot 10 miljoen geschat.

Ook hebben de eigenaren van het F1-team van Williams duidelijk gemaakt dat Lo op geen enkele manier betrokken is bij de Britse renstal. Kortom; de kans dat Calvin Lo daadwerkelijk zijn eigen F1-team krijgt lijkt bijzonder klein, ondanks zijn volgens ingewijden aimabele karakter.