Wanneer Wajer iets te vieren heeft, dan pakken ze groots uit. De Nederlandse botenbouwer heeft onlangs het nieuwste model van de vloot geïntroduceerd. Dat gebeurde in het exclusieve Hotel Le Beauvallon Saint-Tropez onder toeziend oog van slechts 305 genodigden.

Zoals we zeiden, Wajer laat een heugelijke gebeurtenis zomaar aan zich voorbij gaan. Toen het merk afgelopen jaar 30 jaar bestond vaarde een optocht van tientallen Wajers vanuit Friesland richting de kanalen van Amsterdam, met als eindbestemming het Amstel Hotel, waar het jubileumfeestje kon losbarsten.

Ook in het einde van 2022 zorgde Wajer voor krantenkoppen. Zo doken er namelijk videobeelden op van een Wajer 55 (€ 2,5 miljoen) die door de nauwe Amsterdamse P.C. Hooftstraat werd geloodst. Het was onderdeel van een Kerst-stunt. .“We vonden het leuk om het schip voor onze jaarlijkse kerstkaart eens op de foto te zetten op deze plek. Want waar kun je nou mooie cadeautjes kopen? In de P.C. natuurlijk”, vertelde oprichter Dries Wajer aan het Parool. “We hadden van te voren wel gecheckt of het zou passen, maar je moet het nog wel even doen. Gelukkig konden de chauffeurs dat heel goed inschatten.”

Onthulling van de Wajer 44

Wanneer Wajer een nieuw model op de markt brengt wordt het marketingteam aangespoord er een onvergetelijk spektakel van te maken. Voor de onthulling van zijn nieuwe jacht koos de jachtbouwer uit het Friese Heeg wederom voor een onconventionele operatie.

De gloednieuwe Wajer 44 lag namelijk in een zwembad in het Hotel Le Beauvallon, in de baai van Saint-Tropez. Enkele honderden toeschouwers zagen met eigen ogen hoe het 13 meter lange jacht werd gepresenteerd in het zwembad. “Zo kregen onze gasten de gelegenheid om de Wajer 44 van dichtbij te bekijken’’, vertelt Isabelle Storm van Wajer Yachts aan de Leeuwarder Courant.

Het bleek een langekoesternde wens van Wajer te zijn om op deze manier een nieuw boegbeeld te onthullen. Want waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. Het was dan ook een behoorlijk tijdrovende keuze. “We zijn daar wel 24 uur mee bezig geweest”, aldus Storm.

“We zijn trots om de Wajer 44 in de familie te verwelkomen”, aldus Wajer. “Een jacht met veel buitenruimte en de mogelijkheid om met twee personen te overnachten. De Wajer 44 is niet alleen state-of-the-art qua design maar ook qua connectiviteit. In de Wajer app kun je als eigenaar alle gegevens inzien en je boot op afstand bedienen, waar je ook bent.” Met dat laatste doelt de eigenaar op het Smart Boating concept. Door middel van de Wajer Owners App kunnen Wajer-eigenaren op afstand verbinden met hun Wajer 44, alle gegevens bekijken en hebben zij 24/7 toegang tot Wajer Care.

Een prijs van het nieuwste model is niet bekend gemaakt, maar qua richtprijs zit het rond de € 2 miljoen.